O daních v Otázkách Václava Moravce

Proč je lepší být v daňovém ráji, než v daňovém pekle? Téma pro náměstkyni  ministra financí Alenu Schillerovou a ekonomy Libora Duška a Petra Janského. Druhá část dnešních Otázek Václava Moravce je ke shlédnutí zde. Diskutovali jsme o daňové reformě, spravedlivém zdanění, EET a kontrolním hlášení. Daňové ráje stihneme probrat až někdy příště. PS: Při repríze pořadu jsem si všiml záběrů z ledna roku 2011 (při příležitosti zahájení zIndex.cz). Šest let je dlouhá doba.

projít na článek

Gymnázium Dačice ve Fokusu Václava Moravce

V úterý 14. ledna 2020 se osm žáků našeho gymnázia vypravilo do Prahy a Zbraslavi na prohlídku České televize a na natáčení Fokusu Václava Moravce. 

projít na článek

Naši studenti v pořadu Fokus Václava Moravce

Naši studenti v pořadu Fokus Václava Moravce Dne 18. 4. 2023 se naši studenti zúčastnili živého vysílání pořadu Fokus Václava Moravce v prostorách bývalého kláštera, dnes unikátního komplexu Gabriel Loci. Mezi vybrané hosty patřili ekonomka prof. Ing. Dan

projít na článek

Vrah Václava Kočky mladšího Bohumír Ďuričko je po smrti. Se změněnou identitou žil v zahraničí

Pamatujete ještě na vraždu Václava Kočky mladšího z rodiny krále kolotočářů? Zastřelil ho tehdy Bohumír Ďuričko. Nyní je podle informací PrahaIN.cz po smrti i on.

projít na článek

Originál 1869 „Restaurace U Václava, Rokycany“

Zveme vás do nově zrekonstruované nekuřácké Restaurace U Václava. Vaříme českou a minutkovou kuchyni. K pití si můžete objednat čepované pivo Gambrinus (tankové), Pilsner Urquell, Kozel, Birell, pivní speciály nebo Cider Kingswood čepovaný na led. Během l

projít na článek

Jáhenské svěcení

Daniel Vychodil, absolvent naší školy, si Vás dovoluje pozvat na jáhenské svěcení. V sobotu 15. června v katedrále sv. Václava v Olomouci.

projít na článek