O level výš Dana Bílá o koučinku manažerů malých a středních podniků

Ryba smrdí od hlavy vám přináší business, obchod, know-how, inspiraci, vztahy, psychologii. Pojďte se podívat na webinář ZDARMA Nejdražší chyby představitelů firem Na co se zaměříme? Co jsou ti největší zabijáci? Proč je tak snadné je přehlédnout? O kolik více vyděláte, když je zdravě zvládnete? Jak to nejrychleji naučit všechny Vaše manažery? Chci webinář zdarma Firemní koučka a konzultantka Dana Bílá v dnešním díle podcastu O level výš sdílí s posluchači své zkušenosti s koučováním manažerů a popisuje důležité aspekty seberozvoje a dosahování vytyčených cílů. Koučink založený na kladení otázek a podávání zpětné vazby považuje Dana za důležitou techniku, jak si uvědomit smysl vlastního bytí. Právě potřeba hledání hlubšího významu své existence a poslání ji dovedla ke změně profesního oboru a v současné době je uznávanou koučkou zaměřenou na malé a střední podniky. Rozdíl mezi manažerem a leaderem Obecně je cílem koučinku dosažení nějaké zásadní změny v životě. V manažerském prostředí to prakticky znamená posunutí se z role manažera k leadershipu neboli nastavit se do jiného systému řízení. Aby byl leader pro své podřízené respektovanou autoritou, musí být schopen vcítit se do jejich role a dostatečně jim naslouchat. Dana proto v podcastu vysvětluje, proč je důležité zohledňovat v rámci podnikového řízení lidský faktor a individuální potřeby zaměstnanců. Na prvním místě je vždy změna přístupu Ačkoliv je v zájmu kouče, aby se jeho klient posouval vpřed, vždy hraje zásadní roli především jeho vnitřní motivace a ochota změnit svůj přístup. Pakliže tyto dva faktory dotyčný postrádá, je cesta za dosažením cílů a osobním rozvojem podstatně náročnější. V podcastu je tak mimo jiné zmíněno, co za změnou přístupu u klientů stojí a jaký to má dopad na podnikovou atmosféru. Aspekty ovlivňující profesní rozvoj V rámci koučinku se pak Dana zaměřuje také na další aspekty, které ovlivňují rozvoj klienta a fungování firmy. Důležité přitom je jednak zohledňovat přínos těchto faktorů (tzn. zda z nich plynou nějaké pozitivní výsledky) a jednak také dopad na psychiku klienta, a tím pádem i na jeho přístup k práci a zaměstnancům. Z hlediska sebeorganizace se jedná například o následující činnosti: • stanovování priorit,• efektivní plánování schůzek,• efektivní organizace dne a podobně. Časová osa:  0:23 Představení hosta 2:59 Důvody k profesní změně6:18 Začátky v koučinku9:44 Rozdíl mezi managementem a leadershipem 12:26 Ochota a vnitřní motivace ke změně15:52 Nerovnováha mezi vynaloženým úsilím a výsledky18:26 Hlavní oblasti koučinku23:35 Pro koho se koučink nehodí 25:47 Doporučení pro diváky 27:53 Vlastní rozvoj a zanechání odkazu Další rozhovory z podcastové série O level výš najdete zde. Článek O level výš | Dana Bílá o koučinku manažerů malých a středních podniků se nejdříve objevil na Ryba smrdí od hlavy.

projít na článek

Dotace na digitalizaci vašeho podniku v roce 2024

Nově vyhlášená výzva Digitální podnik – výzva I umožňuje získat dotaci na digitální transformaci malých a středních podniků, respektive jejich provozoven mimo území hlavního města Prahy. Podporována jsou rozličná opatření. Podniky mohou získat dotaci např

projít na článek

Výhra soutěže SME EnterPRIZE Generali

Jsme velmi vděční společnosti Generali Group za to, že jsme byli oceněni prvním místem v soutěži malých a středních podniků EnterPRIZE 2022 jakožto hrdinové udržitelnosti!

projít na článek

Dotační noviny pro soukromý sektor 7/2024

Vážení čtenáři, vítejte u červencového vydání Dotačních novin. Náš první článek se zaměřuje na digitální transformaci malých a středních podniků. Druhý článek se věnuje srpnovým výzvám v oblasti zemědělství. Z více než 439 aktuálně otevřených výzev pro po

projít na článek

Switchování pro malé a střední firmy

Tento článek je napsán jako jednoduchá příručka pro volbu switche do malých a (možná) středních podniků. Zaměřuje se na zjednodušený výklad některých pojmů a cílí především na koncové uživatele či začínající IT nadšence, u kterých se předpokládá, že jejic

projít na článek

Podnikatelé se bojí vysoké inflace i v příštím roce. Experti jsou optimističtější

Firmy a podnikatelé se domnívají, že vyšší inflace zůstane v české ekonomice i v roce 2024. Téměř tři čtvrtiny odhadují celoroční inflaci nad pět procent a každá desátá firma si myslí, že spotřebitelské ceny meziročním tempem růstu překonají dvoucifernou

projít na článek