O včelařství v televizi

O medu, včelách a včelařství s tajemníkem Českého svazu včelařů, o.s., MVDr. Miloslavem Peroutkou, CSc. v pořadu "Barvy života" dne 28. 11. 2008 (časový kurzor nastavte na 27. minutu 35. vteřinu) http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/28.11.2008/208562221200035-11:00-1-barvy-zivota.html. V hodinovém pořadu však nalezneme i doporučení medu jako součást jídelníčku starších osob od odborníků na zdravou výživu a zejména povídání o perníčcích, rady jak je upéct a ozdobit a recepty na...

projít na článek

Plasty a jejich použití ve včelařství

Plasty a jejich použití ve včelařství. Když jsem chodil do druhé třídy základní školy, tak nám říkali, že nás na Zemi brzy budou čtyři miliardy. Po padesáti letech nás je dvakrát tolik a řeší se vše možné, od plastů přes chemii až po znečišťování a s

projít na článek

HISTORIE VČELAŘSTVÍ V OBRAZECH

HISTORIE VČELAŘSTVÍ V OBRAZECH Antonín Přidal I. 1. Historické památky a včelaření ve starých kulturách světa Již ve velmi dávných dobách zjistil člověk, že včela mu může poskytnout chutnou součást své potravy - med. Nejstarší kreslený doklad o tom máme

projít na článek

RADIOŽURNÁL - O VČELÁCH A VČELAŘSTVÍ

Rozhovor tajemníka Českého svazu včelařů pana MVDr.Miroslava Peroutky,CSc. v rádiu RADIOŽURNÁL. (možnost přehrát - ZDE) Do studia Dopoledního Radiožurnálu přišel ve čtvrtek tajemník Českého svazu včelařů MVDr.Miloslav Peroutka,CSc. S Danielou Karafiáto

projít na článek

Eurodotace pro včelaře od 1.8.2023-31.7.2024

Kdo může získat dotaci? Dotace na opatření Investice do hmotného majetku jsou určeny pro chovatele včel, kteří jsou evidováni u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s., (dále jen „ČMSCH“) NEJPOZDĚJI DO 31. 12. 2021. VÝŠE UVEDENÉ DOTACE NEJSOU TEDY U

projít na článek

HISTORIE VČELAŘSTVÍ

V kulturních centrech Středního východu, v suchých, horkých oblastech bez lesních porostů, se včely pravděpodobně bez zásahu člověka usazovaly v hliněných hrncích. Takové nádoby pocházejí z doby 5 000 let př. Kr. Ještě dnes se místo úlů používají v Izrael

projít na článek