Obchody se radují: Tržby v lednu rostly, táhly je online nákupy a kosmetika

Lednové statistiky maloobchodních tržeb přinesly příjemné překvapení. Celkově tržby vzrostly o 2,4 procenta, a to i přes pokračující pokles cen. Za růstem stojí především oživení zájmu o nákupy online a rostoucí spotřeba v segmentu kosmetiky a zdraví. Hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček vidí v lednových číslech potvrzení oživování nákupního apetitu Čechů. K růstu tržeb obchodníků přispěl výrazný pokles inflace, který umožní růst reálných mezd v letošním roce. Lidé tak budou mít více peněz k dispozici a pravděpodobně je utratí za spotřebu, komentuje Křeček. Online nákupy stále v kurzu Jednoznačným tahounem růstu jsou online obchody, které v lednu vykázaly impozantní nárůst tržeb o 13,2 procenta. Zákazníci stále více využívají srovnávače cen a nakupují tam, kde je zboží nejlevnější. I když online nákupy nabízí komfort a možnost ušetřit, stále existují překážky, které brání ještě většímu rozvoji. Na druhou stranu zákazníci u online nákupů musí počítat s poplatky za doručení a nemají vybrané produkty hned po ruce, doplňuje Křeček. Kosmetika a zdraví vítězí Mezi segmenty, kterým se v lednu dařilo nejvíce, patří specializované prodejny s kosmetickými a toaletními výrobky (nárůst o 14,5 %) a farmaceutické a zdravotnické produkty (nárůst o 8,9 %). Naopak pokles tržeb zaznamenaly segmenty jako výrobky pro domácnost, oděvy a obuv či počítačové a komunikační zařízení. Automobilový průmysl v mírném růstu Tržby za prodej a opravy motorových vozidel v lednu meziročně vzrostly o 3,3 procenta. I když se jedná o mírný růst, je to pozitivní zpráva pro tento segment, který v minulých měsících čelil řadě výzev. Lednové statistiky maloobchodních tržeb naznačují, že se česká ekonomika stabilizuje a spotřebitelská důvěra roste. Očekává se, že v tomto trendu bude pokračovat i v dalších měsících roku 2024. The post Obchody se radují: Tržby v lednu rostly, táhly je online nákupy a kosmetika appeared first on Business Way Magazine.

projít na článek

Levné nákupy z Číny. Jak ušetřit ještě více?

Milujte levné nákupy, široký výběr a dopravu zdarma na většinu zboží? Tak to jsou pro vás nákupy z Číny to pravé ořechové. Není žádným tajemstvím, že čínské internetové obchody jsou Meccou levných nákupů ať už sháníte elektroniku, oblečení, hračky či vyba

projít na článek

Cyber Monday 2024: Kdy bude a jaké obchody se zapojují

Pokud máte rádi online nákupy, rozhodně si nenechte utéct slevovou akci Cyber Monday známou také jako kybernetické pondělí. Cyber Monday je akce plná výhodných nabídek a skvělých slev na online platformách. Představuje skvělou příležitost pro všechny, kte

projít na článek

Pražská burza oslabila, dolů ji táhly akcie bank

Pražská burza dnes oslabila. Index PX klesl o 0,19 procenta na 1571,17 bodu. Dolů burzu táhly hlavně akcie Komerční banky a Moneta Money Bank. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.

projít na článek

Nákupy OnaDnes: dvakrát ročně týden plný slev

Milujete nakupování? Potom vám nesmějí uniknout Nákupy OnaDnes. Pravidelně přinášejí desítky slev po celé republice a také online. Víte, kdy se konají ty další?

projít na článek

Státní svátky: kdy jsou obchody zavřené a kde nakoupíte

Během kterých státních svátků jsou zavřené obchody? A které obchody to vlastně jsou? V našem přehledu všechno snadno najdete. Vysvětlíme, podle jakého klíče se zavřené obchody určují, a poradíme, kde určitě nakoupit můžete.

projít na článek