Z Betlémského náměstí do domu Franze Kafky. Přesně tam se nedávno přestěhoval Point Bar, unikátní podnik se skvělým jídlem a drinky i nezaměnitelnou atmosférou. Hlavním důvodem přesunu byl větší prostor, s nímž následně přišlo i nové logo a celý koncept. Stejný zůstává jen tým nadšených lidí, jež za prostorem stojí. Už od začátku nás baví spojovat rozdílné světy, vysvětlují zakladatelé Point Baru, Matyáš a Dan Mertovi s tím, že večery plánují v duchu dining baru s autentickou atmosférou, zatímco přes den bude prostor patřit kavárně s lehkými obědy či stylovými brunchi a také galerii. Každé části se věnujeme zvlášť, abychom nemuseli dělat kompromisy. Menu vychází z italské kuchyně, ovšem doplněné o lokální suroviny. To platí i pro typické italské drinky, jež jsou míchány i z českého alkoholu. Point je zkrátka místo plné vjemů, které nikde jinde nelze zažít. Interiér a exteriér Point se nese v minimalistickém duchu, ovšem s jasně definovaným charakterem, v němž se promítá postava Franze Kafky. Právě v domě, kde se narodil a vyrůstal totiž podnik sídlí. Point navíc nabídne prostor pro moderní galerii, kde bude možné nahlédnout nejen do digitálního umění. Ctíme 3 základní hodnoty Majitelé chtějí v Pointu prezentovat svůj originální názor na gastronomii, který jde ruku v ruce s přesně vymezenými hodnotami: Sezónnost veškeré použité ingredience sice volíme dle ročního období, mnohem důležitější je však pro nás jejich kvalita. Lokálnost pokud to jde, vždy používáme suroviny od lokálních výrobců, a to včetně alkoholu. Opět však jdeme cestou prvotřídní kvality. Jednoduchost drinky i pokrmy jsou vizuálně jednoduché a čisté, stejně jako design celého Point Baru. Chceme sice špičkový bar, ale zároveň věříme, že z Pointu bude cítit srdečný vibe a přátelská atmosféra, vysvětlují majitelé a dodávají, že nejde o elitářský podnik, kde jsou v menu jen signature drinky: Můžete se spolehnout na to, že u nás vždy dostanete staré dobré kubíčko, gin s tonikem nebo další tradiční drinky. Večer dining bar, přes den kavárna s galerií Díky gastro eventům ve starém Pointu si majitelé ujasnili, že propojení barové kultury s jídlem je zcela zásadní, a tak se rozhodli pro nové pojetí. Půjde o komplexní zážitek, při němž bude hrát jídlo stejně důležitou roli jako drinky. A to hned ve dvou konceptech: Café & gallery přes den s tradičními italskými snídaněmi a obědy v podobě těstovin, risot, seafood apod. Dining bar večer s 10 jídly na jídelním lístku, jež budou reflektovat 10 signature koktejlů. Můžete se těšit na menší porce jídla á la tapas, to abychom podpořili přátelské šérování a z původního Pointu sem navíc přinášíme jednu ověřenou věc, dodávají ještě Mertovi na závěr: Neapolskou pizzu, kterou si u nás všichni tak zamilovali. Ta bude ve své tradiční podobě k dispozici přes den a večer se budou podávat její fusion úpravy. Příspěvek Objevte znovu otevřený Point Bar pochází z Two Gentlemen
Černá kočka, bílá kočka, tříbarevná Objevte jejich skrytou sílu Kdo si ochočil koho? Kočky a psi nás lidi, nebo naopak naši mazlíčci nás? Nikdo přesně neví, jak došlo k tomu, že kočky a psi začali žít po boku lidí.… Příspěvek Magie koček: Objevte jeji
projít na článekVážení zákazníci, v pátek 17.11.2023 budou naše prodejny otevřeny.
projít na článekVážení zákazníci, ve středu 5.7. a ve čtvrtek 6.7.2023 jsou všechny naše prodejny otevřeny.
projít na článekKdy: pondělí 8.4.2024 18,30-21,00 Kde: Centrum Šestý smysl, Široká 14, Praha 1 Provází: Veronika Sequensová Večer otevřený vše kdo mají chuť, potřebu či touhu PONOŘIT SE DO TĚLA, DO JEMNÝCH I BOUŘLIVÝCH DĚJŮ, EMOCÍ, POHYBU A TANCE, JENŽ UVNITŘ N
projít na článekObjevte zákulisí dobrodružné práce muzejníků v novém podcastu Hany Soukupové, která tentokrát vyzpovídala archeoložku Jihočeského muzea Zuzanu Thomovou.
projít na článek