Očista střev

Když se rozhlédneme v koupelně kterékoliv rodiny, najdeme tam mnoho kosmetických přípravků. Na čištění pokožky a péči o pokožku, ruce, chodidla, tvář a zuby používáme různé přípravky. Zanedbatelné není ani velké množství léků v rodinné domácí lékárničce, hlavně tehdy když připočítáme i takzvané doplňky výživy a vitamíny a rovněž léčivé přípravky. Část z nich se může stát pro nás zbytečná, pokud absolvujeme očistu střev a zbavíme se značného množství toxických usazenin uložených v tlustém střevě.

projít na článek

Neprůchodnost střev

Neprůchodnost střev neboli Ileus je velmi vážný, život ohrožující stav, který se může týkat jak tenkého, tak i tlustého střeva. Protože pro pacienta vždy znamená potenciální ohrožení života, je nutno ho bezprostředně řešit na chirurgickém oddělení.

projít na článek

Lněné semínko a kefír - lék na čištění střev

Zdraví tlustého střeva je nezbytné pro celý organismus. Tlusté střevo má totiž schopnost zbavit organismus odpadu a absorbovat životně důležité živiny ze stravy. A to může pouze zdravá sliznice ve střevech, která je nezbytná i pro naši imunitu. Naštěstí e

projít na článek

Zauzlení střev

Zauzlení střev je stav, při kterém dochází k zástavě posunu střevního obsahu v trávicím traktu. Nemocný velmi nepříjemně vnímá nadýmání, zástavu odchodu větrů a stolice a později i zvrací. Omezení nebo zástava střevní pasáže (průchodnosti střeva) bývá jed

projít na článek

Projímadlo s okamžitým účinkem

Problém se zácpou zažil pravděpodobně každý z nás, stačí změna stravovacích návyků či prostředí. Pokud potřebuje tělo trochu povzbudit, aby došlo k normálnímu pohybu střev, a to co nejdříve, vyzkoušejte nejjednodušší řešení – ricinový olej.

projít na článek

Zauzlení střev u psa

Ileus neboli střevní neprůchodnost je velmi vážný, život ohrožující stav. Protože pro pacienta vždy znamená potenciální ohrožení života, je nutno ho bezprostředně řešit chirurgickým zákrokem. Jedná se o akutní onemocnění střeva, takzvanou strangulaci.

projít na článek