Od verze 81 bude Chrome blokovat nešifrovaný obsah – je váš web v pořádku?

Jestliže váš web obsahuje tzv. mixed content (obsah, který je na stránce získané pomocí HTTPS načítán po nešifrovaném HTTP), mohou pomocí tohoto nešifrovaného obsahu unikat citlivé údaje o návštěvnících. Google Chrome nyní oznámil, že prohlížeč bude postupně stažení takového obsahu z bezpečnostních důvodů blokovat. Mixed content (tedy používání nešifrovaného HTTP obsahu) je obecně považován za chybu, vývojáři se proto snaží tomuto postupu vyhnout a dobře udělaný web těmito problémy netrpí. Nyní sice prohlížeče weby s touto chybou zobrazují (upřednostňují ale weby zabezpečené), v adresním řádku však na bezpečnostní riziko upozorňují. Od uvedení nové verze Chrome 81 (únor 2020) vezme tato benevolence za své a nezabezpečené weby budou muset tuto svou chybu řešit. Pokud chcete vědět, zda je váš web zabezpečený a zajímá vás, jak zlepšit svou webovou prezentaci, nabízíme službu analýzy webu, kde provedeme kompletní analýzu vašeho webu, analýzu klíčových slov a SEO – do rukou se vám dostane dokument s návrhy reálných řešení, jak z pouhé internetové vizitky udělat schopného obchodníka. Více o službě a možnost objednat si najdete zde. The post Od verze 81 bude Chrome blokovat nešifrovaný obsah – je váš web v pořádku? appeared first on IPC Corporation s.r.o..

projít na článek

SvětAndroida.cz // Stahujte! Google Chrome se dočkal na počítačích kompletně překopaného vzhledu

Google Chrome dostává na počítačích nový vzhled Více koresponduje s designovým jazykem Material You  Dočkali jsme se také aktualizovaného prostředí pro Chrome Web Store Asi není třeba dlouhé diskuze o tom, že Chrome je jedním z nejpopulárnějších webových

projít na článek

Firefox se chystá portovat doplňky Chrome

Firefox se chystá portovat doplňky Google Chrome - začne s podporou PDFium, pokračovat bude s Flashem přes PPAPI a co bude dál, se zatím neví.

projít na článek

Chrome už nebude žrát tolik RAM

Optimalizace javascriptového motoru V8 povedou v Google Chrome 55 až k poloviční úspoře RAM oproti verzi 53.

projít na článek

Jakými příkazy ovládat Google Chrome?

Příkazů je v Google Chrome spousta nějakých 220 jaké jsou a co ovládají? Instaluj.cz

projít na článek