Okresní kolo vbasketbalu

Dne 2. 11. 2023 proběhlo okresní kolo v basketbalu středních škol. Stejně jako minulé ročníky, tak i tento se odehrál ve sportovní hale města Blanska. Do soutěže se přihlásilo 6 týmů, které byly následně rozlosovány do dvou skupin. Tým naší školy ve složení: Čeněk Luska, Anton Matula, Pavel Ondráček, Ondřej Badal, Šimon Kraváček, Matěj Kreutzer, Tomáš Koubek, František Fořtík a Tadeáš Kunc, byl rozlosován do skupiny A společně s týmy Gymnázia Blansko a SŠ TEGA Blansko. V druhé skupině pak byly týmy z Boskovic: Gymnázium Boskovice, VOŠ a SŠ Boskovice a SŠ André Citroëna Boskovice. Kvůli časové úspoře se zápasy ve skupině hrály 2 x 10 minut, ostatní zápasy pak už jen 1 x 15 minut. Ve skupině se hrály zápasy stylem každý s každým. První zápas jsme poměrně s přehledem vyhráli 30:8 nad týmem SŠ TEGA Blansko. Druhý zápas jsme odehráli s obhájci prvního místa z minulého roku týmem Gymnázia Blansko. Přes vyrovnanou první část, jsme nakonec prohráli 16:25. Díky jedné výhře a jedné prohře ze skupiny jsme postupovali z 2. místa. V dalším zápase nás tedy čekal nejlepší tým ze skupiny B, Gymnázium Boskovice. Tento zápas jsme vyhráli hlavně díky výbornému startu, ve kterém jsme vedli 12:0. Zápas nakonec skončil 19:11 v náš prospěch. Postoupili jsme tedy do finále, ve kterém nás opět čekal zápas proti Gymnáziu Blansko. V tomto zápase se nám dařilo již méně a nakonec jsme finálový zápas prohráli 13:29. Náš tým tak nakonec skončil na krásném druhém místě. Všem zúčastněným blahopřeji a děkuji za úsilí, které při zápasech vynaložili. Článek Okresní kolo v basketbalu se nejdříve objevil na SPŠ Jedovnice.

projít na článek

Okresní kolo v odbíjené

Ve čtvrtek 30. listopadu 2017 odjelo družstvo chlapců a dívek vyššího gymnázia na okresní finále středních škol v odbíjené. Toto okresní kolo se konalo v Jindřichově Hradci. Turnaje se z celého okresu zúčastnilo pouze 8 družstev.

projít na článek

Okresní kolo volejbalu

Ve středu, 5. dubna, jsme se my, tým volejbalistek z nižšího gymnázia, vydaly do Jindřichova Hradce na okresní kolo volejbalového turnaje O pohár ministra školství, které se konalo v místní sokolovně.

projít na článek

Okresní kolo ve florbale 6. a 7. tříd

Dne 28. 11. 2019 se od 8 hodin v hale bývalého Slovanu Jindřichův Hradec konalo okresní kolo ve florbalu žáků 6. a 7. tříd.

projít na článek

Okresní kolo chemické olympiády

Okresní kolo chemické olympiády v Jindřichově Hradci se uskutečnilo dne 5. 3. 2018. Gymnázium Dačice reprezentovala žákyně kvarty Alexandra Palánová.

projít na článek

Okresní kolo Zeměpisné olympiády

Ve středu 27. února se konalo okresní kolo zeměpisné olympiády. Čtveřice vítězů jednotlivých kategorií ze školního kola v doprovodu p. uč. Chňoupkové vyrazila do Jindřichova Hradce.

projít na článek