Olympijský test na mistrovství světa ve windsurfingu třídy RS:X

Mistrovství světa olympijské třídy RS: X proběhlo jako jedna z posledních významných akcí před olympijskými hrami v Tokiu 23.–27. dubna ve španělském Cádizu. Na startu jsme viděli 42 mužů a 28 žen, mezi nimi i českého reprezentanta Karla Lavického, který už má účast v Tokiu zajištěnou. Vzhledem k tomu, že se v Cádizu sešla celá světová špička, byl to nejen pro něj velký předolympijský srovnávací test.

projít na článek

Karel Lavický vicemistrem světa ve windsurfingu

Na Gardě se jel předposlední týden v červenci závod Windsurfer World Trophy 2019 aneb mistrovství světa třídy Windsurfer. Závodu se zúčastnil i olympionik Karel Lavický a vedl si skvěle. Závod se jel na one design longboardech odvozených z původního Winds

projít na článek

Mistrovství Evropy ve windsurfingu

Česká windsurfingová asociace, pořadatel Mistrovství Evropy ve windsurfingu ve třídách Raceboard a Raceboard Youth, přivítá tento týden nejlepší windsurfaře Evropy. Spolupořadatelem významné sportovní akce jsou YC Dyje Břeclav a Český svaz jachtingu.

projít na článek

Mistrovství světa třídy Flying Dutchman

Po druhém závodním dnu resp. po 4 rozjížďkách na, Mistrovství světa třídy Flying Dutchman drží posádka Hrubý-Houdek CZE 21 skvělé 3. místo!

projít na článek

Zlato a stříbro z mistrovství světa ve windsurfingu

Absolutní nadvláda českých windsurfařek na mistrovství světa třídy Techno 293, které se konalo od 23. do 30. 10. v Torbole na Gardě, přinesla zlatou a stříbrnou medaili – v kategorii U-17 dívky brala Nela Sadílková (TJ Delfín Jablonec) zlato, Kristýna Cha

projít na článek

Jachting: Karel Lavický se kvalifikoval do Tokia

Na Gardě se od 24. do 28. září jelo mistrovství světa ve windsurfingu v olympijské třídě RS:X. Na startu bylo 130 mužů a 106 žen ze všech koutů světa včetně našich tří windsurfařů Karla Lavického, Jan Slívové a Kateřiny Švíkové.

projít na článek