Opel slaví 160 let od založení firmy

Německá automobilka Opel slaví významné výročí: Právě před 160 lety založil Adam Opel „zakladatel“ v německém Rüsselsheimu svoji společnost. Položil tak základy mezinárodně aktivní a úspěšné společnosti, která působila v nejrůznějších odvětvích. Opel začal s výrobou šicích strojů, později přešel na bicykly (v roce 1862 byl Opel největším světovým výrobcem jízdních kol) a nakonec se proslavil jako mezinárodně uznávaná automobilová značka. Od prvopočátků svého podnikání razil Opel cestu inovací dostupných pro každého – a to platí dodnes! Opel se dnes plně věnuje elektrifikaci a zákazníkům nabízí širokou škálu modelů s různými variantami elektrifikovaného pohonu.

projít na článek

Opel slaví výrobu 75 milionů automobilů

Rok 2022 je pro automobilku Opel rokem mnoha oslav: Německá automobilka se sídlem v Rüsselsheimu už letos slavila 160 let od svého založení, 30 let výroby v závodě v německém Eisenachu a bestseller Cor

projít na článek

Opel startuje další „čtyřiadvacítku“

Každý rok na jaře rozjíždí automobilka Opel svoji legendární kampaň „Opel 24 hodin“.

projít na článek

Opel zvyšuje prodeje lehkých užitkových vozů

V ČR Opel meziročně posílil v LUV segmentu o 27 procent. V ČR bude flotila vozů Opel Movano sloužit zákazníkům řetězce prodejen OBI.

projít na článek

Opel slaví 20 let sedadel pečetí AGR

V letošním roce slaví německá automobilka Opel 20 let od uvedení prvních sedadel s ergonomickým certifikátem AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. – Akce za zdravá záda), kter&yac

projít na článek

Opel výrazně posiluje svoji pozici v segmentu LCV vozů

Automobilka Opel zaznamenala během prvního čtvrtletí tohoto roku silný nárůst prodejů lehkých užitkových vozidel (LCV): Prodeje LCV modelů značky Opel v Evropě meziročně vzrostly o 26 % na 29 000 kusů.

projít na článek