Osamělost

„Jen těžko se dá tento bohatý svět považovat za tak chudý, aby člověku toužícímu milovat nemohl nabídnout vhodný objekt. Svět skýtá nekonečný prostor každému. Je to spíš neschopnost milovat, která okrádá člověka o jeho možnosti. To, co nás nutí dělat si náhražku z nás samých, není vnější nedostatek objektů, ale vlastní neschopnost láskyplně pojímat cokoli, krom sebe.“ C.G. Jung „Přes den na to nemyslím a tvářím se pohodově, ale večer přicházím do prázdného, tichého bytu, kde na mě dolehne, namísto pocitu soukromí, stesk. Je nesmírně bolestné, když nemáte komu říct, že je vám zle; ještě horší je zjištění, že není nikdo, s kým můžete sdílet svou radost …“ (Jana, 34 let) Rapidně narůstá množství lidí, kteří zakoušejí pocity osamělosti. Přesto si osamělý člověk připadá mezi ostatními tak nějak nepatřičně a snaží se své skutečné pocity zastírat. Často vytváří iluzi vytíženosti, jak pracovní, tak volnočasové, aby si ostatní (mnohdy taktéž osamocení) lidé nevšimli, že se cítí opuštěný. Osamělost je zcela subjektivní stav a nemá nic společného se samotou, za kterou bývá zaměňována.  

projít na článek

Držíme při sobě

Nechceme být na to sami. Sami toho totiž moc nezvládneme. A za tento rok jsme osamělost pocítili víc než kdy dřív. The post Držíme při sobě appeared first on ADP-SANCO s.r.o..

projít na článek

Příběh o Lilith

(hebrejská báj) "Žena - zázrak Boží ... zejména, má-li v těle ďábla." A.Allais Když pouhým slovem Tvůrce stvořil Bůh nebe i zemi, všechny živočichy i rostliny, vzal kus hlíny zpod nohou jednoho zvířete a stvořil člověka. Stvořil ho proto, aby se člověk

projít na článek