Oslavy pádu Berlínské zdi

Německé hlavní město oslavilo třicáté výročí pádu Berlínské zdi, k němuž symbolicky došlo 9. listopadu 1989.Těchto oslav se zúčastnily i  sestry Lucie a Monika Váňovy (současná i bývalá studentka našeho gymnázia), které tak reprezentovaly  Českou republiku.

projít na článek

Oslavy 40 let atletiky v Rumburku

Jak probíhaly oslavy 40 let atletiky v Rumburku? Článek Oslavy 40 let atletiky v Rumburku se nejdříve objevil na Vandej studio.

projít na článek

Den dětí s Tojstoráky 20. května

Letošní den dětí netradičně již dopoledne! Proběhne totiž jako součást Orelské oslavy 100 let od založení. Více na www.orellichnov.cz/100.

projít na článek

Kdyby byly graffs olympijskou disciplínou, 1UP crew by byla jako Ester

Pro 1UP crew jsou grafffs rozhodně vrcholovej sport. Ať jedete na dovolenou kamkoliv, je téměř jisté, že tam potkáte věci od berlínské 1UP crew. A pokud jedete do Athén, tak to platí dvakrát tolik. Pokud tam nejedete, tak se alespoň podívejte na graffiti

projít na článek

Oslavy jarní rovnodennosti v Japonsku a festival třešňových květů

Oslavte společně s námi jarní rovnodennost! Ta letos připadá na 20. března a je slavností lásky k přírodě, jejímu rozkvětu po zimě a živých věcí. 

projít na článek

Street art galerie umění pod širým nebem

Street art, nebo také pouliční umění, proměňuje šedivé zdi a nevzhledné průchody v barevné a živé obrazy. Ty přitahují pozornost kolemjdoucích a probouzejí v nich emoce, myšlenky a inspiraci. Jedním z nejkrásnějších aspektů street artu je to, že nemusíte

projít na článek