Pavel Adamec // Harmonická příroda

27. 4. 2019 – 25. 6. 2019   PAVEL  ADAMEC malíř a pedagog, narozen 16.11.1944 v Brně, zde také žije.   Absolvent oddělení malby na Škole uměleckých řemesel v Brně ( 1965, prof. Jiří Coufal), kde v letech 1978 2011 vyučoval malířským technikám.   Uskutečnil řadu samostatných výstav , jako spoluautor se podílel na výtvarných dílech v architektuře v Brně i jiných místech. Realizoval iluzivní malby v soukromých interiérech ve Vídni a v penzionu na Jesenicku. Kresbami doprovodil desítku knih, např. Klíč ze dna paměti, Utonulý mlýn a Co zůstalo za lubem autorky Vlasty Urbánkové, Antieva, Životopis a Dopisy Anny Pammrové nebo Moje Jeseníky Věry Lejskové a další.   Píše různé texty, básně a črty, které občas uveřejňuje v různých periodikách (soubor črt Setkání v Paříži, vydaných k jeho šedesátinám).   Spolupracuje výtvarně i literárně se Společností Anny Pammrové v Tišnově. Hlavním tématem jeho maleb je příroda – krajina, stále kreslí v přímém kontaktu s krajinou a od roku 2005 maluje výhradně akvarely v exteriérovém zahradním ateliéru na Červeném kopci v Brně.   O své práci a k současné výstavě nazvané Harmonická příroda napsal:                 „Stále hledám a stále také nacházím harmonickou neporušenou nezničitelnou přírodu. Nacházím ji především v sobě, někdy v zahradě, někdy v lese, ale i tam se často nenávratně ztrácím. Vystavené malby mají většinou názvy, ale já je záměrně neuvádím. Chci , aby si v nich každý našel ten svůj kousek harmonické přírody , aby ho poznal, aby ho v sobě uchovával, aby s ním žil, jak ve chvílích nepohody, tak i radosti.“ The post Pavel Adamec // Harmonická příroda first appeared on Q studio.

projít na článek

Fotosoutěž 2018 na téma PŘÍRODA KOLEM NÁS

Blahopřejeme žákyni výtvarného oboru k umístění ve fotosoutěži na téma Příroda kolem nás. Žákyně studijního zaměření „Multimediální tvorba“ Claudie Karin Tichá získala 4. místo v kategorii do 18 let, ve které bylo celkem přihlášeno 441 fotografií.

projít na článek

Pavel Čadek

The post Pavel Čadek appeared first on Vinotéka, galerie a klub Kotýnek Přelouč.

projít na článek

Jeseň na Slovensku obrazem

Příroda Slovenska je překrásná. I proto nám kdysi tolik nevadilo, že nemůžeme přes železnou oponu do blízkých Alp. Brali jsme to jako nutné zlo a začali jezdit do hor slovenských. Tolik působivých, pestrých a divokých.

projít na článek

Gelové nehty - cena

Gelové nehty jsou častou ozdob prvotřídních dam, které chtějí být dokonalé, ale příroda je neobdařila silnými a nelámajícími se nehty. Podívejme se na to, jak se vyplatí pořízení takových nehtů.

projít na článek

Známe vítěze Akademického MČR 2024 ve sportovní střelbě

Akademické mistrovství ve sportovní střelbě se uskutečnilo 17. a 18. srpna 2024 opět na střelnici v Plzni-Lobzy. Akademické tituly získali v disciplíně vzduchová pistole 60 ran - Pavel Schejbal (ZČU) a Veronika Schejbalová (VOŠ Plzeň), vzduchová puška 60

projít na článek