Pavlova s mangovým krémem

PAVLOVA S MANGOVÝM KRÉMEM Věděli jste, že naše produkty můžete zakoupit i na ROHLIK.CZ, pokud ne, tak neváhejte a přihoďte si do nákupního košíku k běžnému nákupu třeba naše MANGOVÉ SMOOTHIE a vyčarujte z něj tuto úžasnou Mangovou Pavlovu. Co budeme potřebovat na 4-6 porcí : 150 g bílků 225 g cukru krupice 20 g kukuřičného škrobu 5 g vinného octa 2 sáčky mraženého našeho TROPICO MANGOVÉHO SMOOTHIE 25 g citronové šťávy 15 g kukuřičného škrobu 90 g medu 115 g másla 4 žloutky 200 g smetany ke šlehání Návod k přípravě korpus: Bílky vyšlehejte za postupného přidávání cukru do tuhého lesklého sněhu, který tvoří měkké špičky (není úplně tuhý, ale drží tvar). Nakonec rychle a krátce zašlehejte škrob a ocet. Troubu předehřejte na 150˚ C (horní a dolní ohřev). připravte si na plech pečící papír a nakreslete na rubovou stranu kruh o průměru 18 cm (např. podle dna dortové formy). Naneste sníh doprostřed kruhu do vysokého kopce (sníh bude uvnitř kruhu, cca 3 cm od okraje po celém obvodu – při pečení se směs nafoukne a zvětší). Zdobícím nožem nebo stěrkou vytvarujte kopec a uprostřed nahoře vydlabejte malý důlek. Dejte do trouby a ihned snižte teplotu na 120˚ C. Po půl hodině snižte na 110˚ C a pečte další hodinu (celkem tedy hodinu a půl). Poté vypněte troubu, ale neotvírejte ji a Pavolovu v ní nechte klidně do druhého dne stydnout a schnout (minimálně ji nechte ve vypnuté troubě 3 hodiny). Korpus bude zvenku krásně křupavý a uvnitř měkký, sněhový. Návod k přípravě krém: Do rendlíku dejte mangové pyré, citronovou šťávu a máslo. V misce smíchejte škrob s medem do kašičky, kterou pak přidejte k ostatním surovinám do rendlíku. Prohřejte lehce a přidejte žloutky. Přiveďte k varu a nechte provařit za stálého míchání cca 2 minuty. Přendejte do sklenice s víkem a nechte vychladit v lednici. Před použitím prošlehejte krátce šlehačem. Sestavení dortu: Korpus plňte až těsně před podáváním. Vyšlehejte šlehačku. Korpus si dejte na servírovací talíř a plňte na něm. Na dno dejte mangový krém (část nechte na zdobení povrchu), na něj navrstvěte šlehačku a znovu mangový krém (rozetřete několika tahy lžící nebo vidličky, aby se lehce propojily). Dozdobte melounem. Mangové smoothie(pyré) zakoupíte zde Článek Pavlova s mangovým krémem se nejdříve objevil na Tropico.

projít na článek

Nezbytní pomocníci – rukavice a krémy

Pokožku rukou i nehty je třeba regenerovat. Například pokaždé, když ruce namáčíte při mytí nádobí, namažte je následně hydratačním krémem. Jednou za týden je na noc namažte výživným krémem. Pokud si navíc navléknete tenké rukavice, dosáhnete vynikajících

projít na článek

Mangové tiramisu s bílou čokoládou

MANGOVÉ TIRAMISU S BÍLOU ČOKOLÁDOU podle @alishaeasycooking Kdo by nemiloval tiramisu, ale proč s ho jednou neudělat třeba trošku více exotické s mangem a bílou čokoládou a hlavně bez syrových vajíček, takže se nemusíte bát salmonelózy. Co budeme potřebo

projít na článek

Čokoládový dort s krémem z maracujového pyré

ČOKOLÁDOVÝ DORT S MARACUJOVÝM KRÉMEM Věděli jste, že naše produkty můžete zakoupit i na ROHLIK.CZ, pokud ne, tak neváhejte a přihoďte si do nákupního košíku k běžnému nákupu třeba naše MARACUJOVÉ SMOOTHIE a vyčarujte z něj tento úžasný ČOKOLÁDOVÝ DORT S

projít na článek

Zdravé lakování

Přestože je dnes možný výběr ze široké palety barevných i bezbarvých laků, ne každá žena si nehty lakuje. I ženy, které své nehty nelakují, však mohou dosáhnout krásného vzhledu díky přeleštění speciální leštičkou na nehty. Jak lakované tak nelakované neh

projít na článek

Injektážní krém AQUA BARIÉRA proti vzlínající vlhkosti stěn

Injektážní krém AQUA BARIÉRA je horizontální bariéra ve formě krému proti vzlínající vlhkosti stěn a hydrofobní impregnace betonu, železobetonu a zdiva. Díky krémové konzistenci je aplikace bariéry snadná a připravená k okamžitému použití. Charakteristika

projít na článek