Péče otělo vchladném počasí

Přestože jsou mnohé části těla během chladného období zahalené vrstvami oblečení, chladivý mráz apřetopené prostředí zanechají své stopy na pokožce celého těla. Jak tedy osvé tělo vchladném počasí pečovat? Vzhledem knižší vzdušné vlhkosti nejen venku, ale zejména ve vytopených místnostech, se pokožka mnohem více arychleji dehydratuje. Pokožka proto vyžaduje zvláštní vyživující péči. Sprchový gel by měl být [...] Článek Péče o tělo v chladném počasí se nejdříve objevil na WeboZdraví.cz.

projít na článek

Suchá a šupinatá pokožka hlavy

Suchá nebo šupinatá pokožka hlavy může mít řadu příčin, od zimního počasí až po nešetrné vlasové přípravky. Trocha domácí péče a správně zvolené produkty vám mohou pomoci s obnovou vlhkosti suché pokožky hlavy.

projít na článek

Stavba keramické pece

Ve dnech 29. 6. - 30. 6. 2019 proběhla na místě budoucího Archeoskanzenu stavba hrnčířské pece sloužící k vypalování keramiky.

projít na článek

Přímo z pece Pizza Giovanni

Pizza Giovanni přímo z pece! V nabídce v Ternu České Budějovice v Restauraci, v Ternu Olomouc a Týn nad Vltavou. Rychlý oběd nebo večeře – to je Pizza Giovanni přímo z pece! Denně pro vás pečeme tyto pizzy: Margarita, Sýrová, Klasik, Salámová nebo Mexican

projít na článek

Péče o zahrádku

V průběhu sezóny klienti pečují o záhony, a procvičují tak motoriku rukou při činnosti, která je baví. Letos jsme sklidili velkou úrodu jahod, klienti si na nich pochutnali v podobě koláče a poháru. Rovněž jsme si s klienty uvařili čaj z vypěstované máty

projít na článek

Odívání ve středověku a výpal keramiky v replice středověké hrnčířské pece

O víkendu 29. – 30. 8. 2020 se v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova uskutečnily dvě akce pro veřejnost, a to jednak akce zaměřená na odívání ve středověku a zároveň proběhl také výpal keramiky v replice hrnčířské pece.

projít na článek