Pečeme chleba se Standou na statku

Letošní tvoření na Čečetkově statku zahajujeme malou oslavou chleba. Upečeme jej v našich kachlových kamnech a procesem nás provede Standa Celý, který je profesí i duší pekař a pracuje v pekárně Sázava.S chlebem je spojeno odpradávna mnoho rituálů, které si určitě připomeneme. Od prvních chvil, kdy se člověk naučil dělat chléb, stal se bochník symbolem lidské práce a námahy, zároveň i symbolem srdečnosti a také vděčnosti za dar života. Proto si také připomeneme tyto hodnoty a poděkujeme předkům.Vstoupil vám chléb do snu? Vězte, že pokud se vám o chlebu zdá ve snu, přinese vám to dobré zprávy. Vidět drobty přináší hodně peněz a krmit chlebem ptáky znamená šťastný rodinný život. Standa pro nás bude mít mnoho užitečných návodů, rad a inspirace. Kromě toho, že společně zaděláme těsto, které vypracujeme, necháme vykynout a budeme s ním pracovat, budeme mít dost času na besedu. Například o tom, kolik známe druhů chleba a který nám chutná? Který je nejzdravější, nejchutnější, nejlepší... A který chléb nejdéle vydrží? Jak jej nejlépe uchovávat? Balit do utěrky, do igelitu, nebo zavírat do chlebníku? Jaké jsou rituály spojené s pečením, pojídáním a uchováním chleba? Jak správně krájet chléb? A jaké mýty a zvyky známe? Bude prostor i dobrou kávu, oběd, i na procházku po zahradě. Bude příležitost namazat si čerstvý chléb sádlem se škvarky a přikusovat kyselou okurku.... Svačina, nealkoholické nápoje, zdravý oběd, suroviny a vedení workshopu je v ceně 890 korun. Dovolíme si požadovat zálohu ve výši 445 korun, abychom vám mohli rezervovat místo, protože počet míst je omezen. Zájemci, hlaste se na mejl [email protected], případně volejte 777 348 529. Děkujeme za váš zájem. Těšíme se na vás. Zdenka a Oldřich Hanyšovi

projít na článek

Pohádkový statek

POHÁDKOVÝ STATEK je krásné venkovské stavení na návsi vesničky Vranovice. Dříve patřil panu Králi, pak sloužil jako útočiště a dílna pro šikovné ruce keramiků a nyní se na statku usídlily pohádkové bytosti všeho druhu. Nechte se u nás vtáhnout do světa po

projít na článek

Každý den pro Vás pečeme domácí pšenično-žitný kváskový chléb

Každý den pro Vás naši pizzaři pečou domácí pšenično-žitný kváskový chléb. Do těsta přidáváme slunečnicová semínka a oříšky a na povrch dýňová semínka. Kváskový chléb u nás dostanete například ke snídaním nebo si ho můžete objednat samostatně jako přílohu

projít na článek

Hotel *** restaurant Na Statku

Restaurant *** hotel Na Statku s 10 letou tradicí nabízí domácí českou kuchyni založenou na lokálních zdrojích. Čerstvost a kvalita je pro nás základem. V naší vinotéce najdete špičková kvalitní vína z vinařství Kolby Pouzdřany. Ubytovací kapacita hotelu

projít na článek

Kafe a croissant v DéKáčku

K dovolené neodmyslitelně patří pohoda při šálku kvalitní kávy. I naši hosté se často ptají, kam si v Hradci zajít na dobré kafe. Pokud k němu chtějí i zákusek, jednoznačně je posílám do DéKáčka! DéKáčko nebo-li DK Open je místní pekárna a cukrárna, která

projít na článek

Pekařství Sýkora s.r.o.

Společnost Pekařství Sýkora stradicí od roku 1992 vyrábí ve zmodernizované provozovně pečivo jak pro velkoobchody tak maloobchody. Vnabídce sortimentu naleznete více jak sedm druhů velmi kvalitního kvasového chleba, sladké, slané i celozrnné pečivo. Rádi

projít na článek