Pečená krůta – recepty

V českých zemích se krůty začaly chovat až na začátku 19. století. Komerční chov byl zahájen teprve po roce 1945, kdy se začaly vyrábět i konzervy z krůtího masa typu lančmít a uzeniny. V roce 2005 se v České republice chovalo přibližně 815 000 krůt a spotřeba krůtího masa činila 2 kilogramy na osobu a rok. Převládá komerční chov v halách nebo výbězích, krůty se chovají odděleně od krocanů, protože krocan rychleji přibývá na váze a je vykrmený za kratší dobu než krůta.

projít na článek

Pečená krůta podle Pohlreicha

Krůtí maso je pokládáno za jedno z nejchutnějších a dieteticky nejhodnotnějších. Má nízký obsah tuku, ale vysoký obsah bílkovin, hořčíku, draslíku a vitamínů ze skupiny B. Krůtí maso nevyžaduje dlouhou přípravu a snadno přijímá chuť koření. Maso z krůtích

projít na článek

Nejlepší recepty z krkovice

Jako minutka nemá krkovička chybu. Má tu výhodu, že je mnohem šťavnatější než kýta a bude se jen rozpadat. Kromě toho, že ji můžete obalit v trojobalu a udělat z ní skvělý řízek, chutná výborně obalená v těstíčku, a to nejlépe pivním, úžasná je grilovaná

projít na článek

Pečená kuřecí stehna

Šťavnatá kuřecí stehna pečená s kmínem, cibulí, česnekem a chilli papričkou, s jasmínovu rýží.

projít na článek

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem

Pečená řepa s medem, ořechy a kozím sýrem je mou srdcovkou. Rozhodně nejde o obyčený salát, ale o naprostou lahůdku.Chvilkami to křupe, chvilkami kousnete do zeleného salátku a kozího sýra a jakmile se vše v ústech spojí, tak si budete spokojeně chrochtat

projít na článek

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou

Pečená kuřecí stehna se švestkami, mandlemi a slaninou jsou naprostou lahůdkou, po které se budete olizovat až za ušima.Jejich příprava je velmi jednoduchá a z pekáčku vám do nosních dírek bude proudit taková vůně, že budete slinit jak bernadrýn. The post

projít na článek