Perchta - cestovatelka časem

Perchtu z Rožmberka známe, jako bílou paní. Její tajemství mne přitahuje už od mala. Život téhle šlechtičny rozhodně nebyl lehký a záviděníhodný, snad proto, toulajíc se sama hradem objevila jedno velké tajemství. Mám ráda jeden obraz, kde je paní Perchta zachycena ve zvláštním kruhu. Celá léta mne pronásledoval pocit, že prostě něco nevidím. A jednou při procházce s Morganem v našich Lurdech jsem našla neznámý znak na kameni.  Něco mi říkalo, že už jsem ho někde viděla, ale znáte to. Po nějaké době, jsem se jednou v noci opět dívala na obraz Perchty a v tom jsem si uvědomila, na co vlastně koukám. Na obraze vidíte Perchtu, stojící v podivné tmavé asi sklepní místnosti, v kruhu, který lemuje pás podivných znaků. V ruce drží jakousi hůlku. Nalevo zeď komnaty mizí a jakoby zvláštní světlo se rozlévá po části obrazu. Tajemné znaky na podlaze dosud nikdo nerozluštil. Malíř musel být velmi dobrým přítelem, když směl zachytit Perchtu v   této situaci. Pak se mi zdál v noci tento příběh.

projít na článek

Magistr Edward Kelley

Když mi poslal pan M.S. obrázek tohoto známého alchymisty a mága, úplně mne šokoval. Pamatujete na můj článek: Perchta, cestovatelka časem? I Edward Kelley na dobovém obrázku stojí v podivném kruhu. To mne donutilo k zamyšlení, jak to vlastně s tímto muže

projít na článek

Průchod časem, aneb, kam zmizela víc, jak hodina

Co se stalo 24.12.2012 a později o pár dní později? Podařilo se nám s Holly projít časem? Tajemná tma v Lese psích duší. Tajemná jáma opět na scéně.

projít na článek

Prošel jsem časem do roku 1945

Zajímá vás, co tajemného zažil p. Tonda? Pak si rozklikněte článek a čtěte.

projít na článek

Ideální dům a jeho přínosy pro život

Co tedy můžeme čekat od ideálního domu? Těch přínosů je spousta, navíc násobených časem. Čím začít?

projít na článek

Pár drobností, rodokmeny, diplomy, cesta časem

Co se podařilo zachránit z minulých let: pár rodokmenů mých pejsků a pár diplomů. Ostatní zmizelo nějak v čase. Eva

projít na článek