Pěstování celeru

Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě. U nás se nejvíce pěstuje celer bulvový, méně pak řapíkatý a listový, ten je ve větší oblibě spíše v jižních zemích. A bez trojice mrkev, petržel, celer by se snad česká kuchyně ani neobešla.

projít na článek

Pěstování brambor

Brambory jsou i v současnosti velmi oblíbenou přílohou, pěstování brambor je proto víc než praktické. V posledních letech má však pěstování vlastních brambor na zahrádkách klesající tendenci, protože brambory ze zahrádky odborníci přirovnávají k bramborám

projít na článek

Jak připravit půdu pro pěstování rajčat

Jste zahrádkář začátečník? Chcete obohatit svou zahrádku o chutné plodiny? Nebo má snad rajče časté místo ve vašem jídelníčku a vy byste ho rádi měli po ruce a čerstvé? Seberte odvahu a zkuste se stát pěstitelem vlastních chutných rajčat. Rajčata mají mno

projít na článek

Pěstování vinné révy pro začátečníky

V článku Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky jsme se věnovali výběru vhodné odrůdy, nejlepšího místa pro její pěstování, přípravě půdy, opor a výsadbě samotné rostliny. Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Násle

projít na článek

Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem

700 g vepřového masa (plec, krkovička, bůček) 1 cibule 1 větší mrkev 1/2 celeru sádlo (nebo olej) 1 lžička kmínu 1 lžíce cukru 5 kuliček nového koření sůl 1/2 l tmavého piva 2 krajíce chleba (může být tvrdý) chléb jako…

projít na článek

Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím

300 ml růžiček brokolice 1 střední mrkev 2 řapíky celeru 1 lžíce másla 1 lžíce hrášku (může být mražený nebo sterilovaný) 1 lžíce kukuřice (může být mražená nebo sterilovaná) 1,5 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového) sůl…

projít na článek