Celer používali již staří Egypťané, k nám do Evropy se dostal v 17. století, v dnešní době je pěstování této zeleniny známé po celém světě. U nás se nejvíce pěstuje celer bulvový, méně pak řapíkatý a listový, ten je ve větší oblibě spíše v jižních zemích. A bez trojice mrkev, petržel, celer by se snad česká kuchyně ani neobešla.
Brambory jsou i v současnosti velmi oblíbenou přílohou, pěstování brambor je proto víc než praktické. V posledních letech má však pěstování vlastních brambor na zahrádkách klesající tendenci, protože brambory ze zahrádky odborníci přirovnávají k bramborám
projít na článekJste zahrádkář začátečník? Chcete obohatit svou zahrádku o chutné plodiny? Nebo má snad rajče časté místo ve vašem jídelníčku a vy byste ho rádi měli po ruce a čerstvé? Seberte odvahu a zkuste se stát pěstitelem vlastních chutných rajčat. Rajčata mají mno
projít na článekV článku Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky jsme se věnovali výběru vhodné odrůdy, nejlepšího místa pro její pěstování, přípravě půdy, opor a výsadbě samotné rostliny. Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Násle
projít na článek700 g vepřového masa (plec, krkovička, bůček) 1 cibule 1 větší mrkev 1/2 celeru sádlo (nebo olej) 1 lžička kmínu 1 lžíce cukru 5 kuliček nového koření sůl 1/2 l tmavého piva 2 krajíce chleba (může být tvrdý) chléb jako…
projít na článek300 ml růžiček brokolice 1 střední mrkev 2 řapíky celeru 1 lžíce másla 1 lžíce hrášku (může být mražený nebo sterilovaný) 1 lžíce kukuřice (může být mražená nebo sterilovaná) 1,5 l kuřecího vývaru (nebo zeleninového) sůl…
projít na článek