Pěstování zeleniny v BIO kvalitě je záslužná činnost

Ve společnosti je obrovský zájem o nákup kvalitní zeleniny z tuzemských zdrojů. Mnozí z nás dokonce dávají tuzemskému trhu přednost před nákupem v supermarketech, protože jednak ví, že byla zelenina vypěstována na našem území, a že je čerstvá, a pak se tím také podporuje zaměstnanost a vnitřní ekonomika státu. Zelenina by také měla být v jídelníčku zastoupena v mnohem vyšší míře, než dosud, a pokud jste nikdy neviděli potravinovou pyramidu, kde zelenina tvoří její mohutnou základnu, doporučujeme si o tom něco nastudovat. Ti z vás, co se rozhodnou pěstovat zeleninu nejen pro sebe, ale i na prodej, by se měli mimo jiné zajímat i o její skladování a přepravu. Dopravit ji na trh bezpečně, aby byla vhodná k prodeji, a aby také o ni byl zájem, se může zdát jednoduché, ale ne vždy tomu tak v praxi bývá. Problém nastává například u dřevěných beden, které jsou sice tradiční, ale jsou spíše problematické. Proč se vyplatí nahradit staré dřevěné bedny moderními polypropylenovými přepravkami na zeleninu? Plastové bedny jsou opatřeny zářezy jestliže na sebe v autě vyskládáte pět nebo šest dřevěných přepravek, ty na sobě drží pouze díky hmotnosti nákladu. Velice snadno se pak začnou posunovat při jízdě do zatáčky a vlivem setrvačnosti se vám může pak náklad sesypat na jednu hromadu. Plastové bedny mají po obvodu drážku, do které zapadne další bedna, a tím pak celý komín udržuje stabilní polohu. Čisté bedny jsou vaší vizitkou – jakmile začnete v tržnici vyprošťovat dřevěné bedny se zeleninou a skládat je na prodejní plochu, a každá z nich bude zašpiněná od mazutu, vyjetého oleje, zeminy, prachu, zbytků hniloby a plísní, vaši zákazníci se možná otočí na podpatku a nakoupí jinde, i kdyby vaše pěstitelská činnost byla na špičkové úrovni a byla z celé tržnice bezkonkurenčně nejlepší. Udržet dřevěné bedny v čistotě je takřka nemožné, ovšem s těmi plastovými jste na tom rozhodně lépe, ty velmi jednoduše vydrhnete kartáčem s roztokem jedlé sody a octa a opláchnete je vodou ze zahradní hadice. Článek Pěstování zeleniny v BIO kvalitě je záslužná činnost se nejdříve objevil na Boron.

  • Web: Boron
  • Aktualizace: 7.7.2024
projít na článek

Právní pohled na problematiku prodeje přebytků zeleniny a ovoce „u silnice“

podnikatel.cz K tomu, aby nebylo nutné mít k prodeji přebytků ovoce a zeleniny živnostenské oprávnění, nesmí dojít ke splnění podmínky, že k prodeji dochází „soustavně“. Za soustavnou činnost nebude považován například prodej jarní cibulky po dobu její sk

projít na článek

Jak poznat, že půda potřebuje vápník?

Základním předpokladem úspěchu pěstování většiny druhů zeleniny je dostatek vápníku. Proto šikovní zahrádkáři na podzim půdu vápní.

projít na článek

Dopravní stavby

Za rok 2012 jsme zrealizovali řadu rozmanitých projektů. Nejčastější činnost vykonáváme v projektová činnost, projektová činnost ve výstavbě, projekty a ke všem projektům vypracováváme kompletní projektovou dokumentaci.

projít na článek

Biobizz FishMix 5L

Fish - Mix byl vždy spolehlivý přítel organického pěstování, a to díky své schopnosti zlepšovat půdní prostředí, stimulovat mikrobiální činnost a urychlovat růst. Vynikající výsledky přináší i postřik listů silným roztokem. Použití: Kompletní tekutá výživ

projít na článek

10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie

Poznejte výhody pěstování vlastního ovoce a zeleniny v souladu s přírodou. The post 10 důvodů proč si pěstovat vlastní ovoce a zeleninu bez chemie appeared first on SvětEkoZahrad.

projít na článek