Český chmel a slad na výrobu piva je v zahraničí velmi žádaný. Slad, který se u nás vyrábí přibližně ve 28 sladovnách, je z 90% vyroben z jarního ječmene. Zbylých 10% se vyrábí z podzimního ječmene a částečně z pšenice. Přibližné 50% sladu a chmele jde na vývoz. Voda a orná půda je pro výrobu sladu a chmele velmi důležitá.Sucho výrobu piva silně ohrožuje. Takže výrobci sladu a pěstitelé chmele musí svou produkci jistit dostatečným závlahovým systémem. Co se týká orné půdy, ta mizí z jiného důvodu. Je odkoupena různými firmami, které si na ni postavily https://pixabay.com/photos/malt-beer-grind-malt-malt-malt-203849/a i nadále staví různé sklady nebo překladiště. A to je špatně. · Alkohol a následně alkoholismus je problém snad každé země. Pití piva k tomu neodmyslitelně patří. Zvlášť co se týká následků alkoholismu, tam je doslova problém s léčením této závislosti a je to placeno samozřejmě z veřejných financí. Ti, co chodí pravidelně na pivo do hospody, tak určitě přiznají, že se to pití piva občas neobejde bez „nějakých panáčků“ tvrdého alkoholu. I když stát má z piva velmi slušný příjem na spotřební dani, měli by se o pití piva a alkoholu vést vážné debaty o závislosti, která každým rokem stoupá. Už z toho důvodu, že alkoholismus má velký negativní vliv jak na zdraví daného člověka, ale je zde souvislost s kriminalitou, zadlužováním, a s tím je spojen i rozpad rodin. Češi a pivo, to patřilo vždy k sobě. Protože pivo u nás se vždy považovalo za národní zlatý nápoj. A to se vaří už stovky let. Ty časy, kdy se říkalo, že která vláda zdraží pivo, tak padne, jsou nenávratně pryč. Za první republiky a socialismu se to dodržovalo. Dnes je situace úplně jiná. A navíc, od začátku roku 2019 novou vyhláškou Ministerstva zemědělství je dané nové značení pivních etiket. Několik příkladů změn v označení nových pivních etiket: · Nízkoalkoholické pivo – stup. alkoholu 0,5 – 1, 2% · Stolní pivo – stup. do 6 · Výčepní pivo – stup. 7–10 · Ležák spodněkvašený – stup. 11–12 · Plné pivo svrchně kvašený – stup. 11–12 · Silné pivo – stup. 13, 14 a více Snad každý pivovar, i ten nejmenší, má svůj recept na výrobu svého piva, který si pečlivě chrání. Chuť piva záleží jak na teplotě, době a místu kvašení a i z tohoto důvodu mají piva svou specifickou chuť a vůni. Článek Pivo, pivíčko se nejdříve objevil na Humyo.
Nebojte se, nejsem alkoholik, ale člověk, který studuje, člověka, přírodu a vlivy. Tento článek by vám měl otevřít oči. Je tu totiž pár důvodů, proč pít pivo. Tím myslím zdravotní důvody. Jen pro začátek, abyste si uvědomili, jak je pi
projít na článekPivo a cider jsou oblíbenými nápoji, které mohou skvěle doplnit každou domácí párty s přáteli. Každý z těchto nápojů má své jedinečné kouzlo a nabízí širokou paletu chutí, které mohou oslovit různé hosty. Pojďme se podívat na to, jak mohou pivo a cider ob
projít na článekOchutnejte regionální pivo od DUDÁK Měšťanský pivovar Strakonice. Lahvové i sudové pivo DUDÁK nakoupíte v supermarketech Trefa.
projít na článekLokální zábavný večer plný otázek a dobrého pití. Ve čtvrtek si zase zakvízujeme, a tentokrát to bude speciální večer. Sestavte tým, který čítá 6hráčů, vymyslete si název týmu a pod ním se přihlaste jako účastníci na kvízový večer prostřednictvím faceboo
Jak šli Vojta s Honzou na pivo #1 19. 11. 2013 Vojta přijel za Honzou do Prahy. Pak šli na pivo do Café bar Relax vedle Masarykova nádraží, z kterého chtěl Vojta jet domů, ale všechno jelo hrozně brzo, takže mu to ujelo. Protože oba dva již dlouhodobě zko