Pizza recept

Pizza patří mezi pokrmy, které italskou kuchyni proslavily po celém světě. Jde o v průměru asi 30 cm velký kruhový plát připravený z mouky, kvasnic, soli a olivového oleje. Těsto se musí řádně vyválet (vytáhnout), jinak by po upečení převládalo těsto nad nádivkou. Na takto připravený základ se potom pokládají různé suroviny podle chuti, především rajčatová omáčka ochucená bylinkami, solí, pepřem, česnekem a cibulkou. Oblíbené jsou například kombinace šunky, hub, různých druhů sýra, ančoviček, sardinek, rukoly, mozzarelly a mnoha jiných ingrediencí. Tradičně se pizza peče ve speciálních pecích na dřevo, kde může teplota dosahovat až 500 °C.

projít na článek

Pizza Kebab Zmrzlina, Horšovský Týn

Cestu na dovolenou mi vHoršovském Týnu zkřížila kebabárna spozoruhodným názvem Pizza Kebab Zmrzlina. Už nějakou chvíli mi moje tělo různými částmi azvuky naznačovalo, že bych Příspěvek Pizza Kebab Zmrzlina, Horšovský Týn pochází z

projít na článek

Květáková pizza bez lepku

Výborná pizza, ve které nenajdete ani gram pšeničné mouky, je vhodná do redukčního jídelníčku, stravování dětí i pro ty, kteří lepek ze zdravotních důvodů nemůžou. Určitě si pochutnáte! Na pizzu bez lepku budete potřebovat: 1 celý květák 2 vajíčka jáhlovo

projít na článek

Těsto na pizzu

Pojem pizza znamená tlačit nebo tahat, vztahuje se na pohyb rukou. Těsto na pizzu by mělo být co nejtenčí. Pizza se datuje až k roku 1000, kdy je doložena v okolí italské Neapole.

projít na článek

Ajťácká pizza

Ajťácká pizza musí být jednoduchá, rychlá a poživatelná. Ajťák prostě nemá čas na zbytečnosti, vždyť je tak zaneprázdněn svým kámošem PC, ale žaludek otrava se umí ozvat v ten nejnevhodnější okamžik, a proto je zde několik rychlých, jednoduchých a zároveň

projít na článek

První recept je na světě :-)

Tak pomalu začínáme a první recept je už na světě - vlastně na webu. Žádný zázrak, ale je to jednoduchá a rychlá polévka, která vás zasytí a zahřeje.

projít na článek