Ingredience: 1 větší lilek 1/2 hrnku rajčatového pyré sýr mozzarella 1 větší rajče nebo pár cherry rajčátek 1/2 hrnku strouhaného parmazánu prosciutto (pár plátků) lístky čerstvé bazalky 2 stroužky česneku himalájská sůl pepř ghí olivový olej Postup: Troubu předehřejeme na 180°C. Lilek nakrájíme podélně na 1,5 cm silné plátky. Na pánvi rozehřejeme ghí a na mírném plamenu lilky 3-4 minuty restujeme. Mezitím nasekáme česnek, který poté vmícháme do rajčatového pyré. Orestované lilky vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení a postupně na něj klademe jednotlivé vrstvy tak, že první je vrstva rajčatového pyré, následně sýr, prosciutto a rajčata. Poté lilky vložíme do trouby a pečeme 10 – 15 minut. Hotové lilky osolíme, opepříme, posypeme čerstvou bazalkou, pokapeme olivovým olejem a ihned podáváme. Autorem receptu je: @cukrfree.cz The post Pizzové Lilečky appeared first on Fitnessreceptář.cz - zdravé fitness recepty, zdravý životní styl.