Plánování cesty do Himaláje

V letošním roce jsme uskutečnili cestu do Nepálu. Měsíc jsme strávili v horách. Z Kathmandu jsme se letecky přesunuli do Lukly. A poté se vydali na 3 Passes trek, navštívili [] The post Plánování cesty do Himaláje first appeared on HoreZdar.

projít na článek

Jak si zabalit do Himaláje

Chystáte se do Himaláje, ale nejste si jisti, co všechno si přibalit do batohu? Tak pak by vám mohl přijít vhod tento článek, který jsme dali dohromady na základě naší [] The post Jak si zabalit do Himaláje first appeared on HoreZdar.

projít na článek

V nepálských horách už jen s guidem

Pohybovat se v himalájských horách bez guida? To už bohužel nebude možné. Nepál se rozhodl dát stopku turistům a lezcům, kteří by se do Himaláje chtěli vydat sami. Nové nařízení [] The post V nepálských horách už jen s guidem first appeared on HoreZdar.

projít na článek

Výstup na East Lobuche (6119 m n. m.)

Když jsme začali plánovat cestu do Himaláje, z možných variant turistických tras a okruhů se nám nejvíce zamlouval 3 Passes trek. Sice část tohoto treku vede současně s trasou do [] The post Výstup na East Lobuche (6119 m n. m.) first appeared on HoreZdar

projít na článek

3 Passes trek v Himaláji

O naší návštěvě Himaláje jsme se již trochu rozepsali. Dali jsme dohromady seznam věcí, které si zabalit s sebou. Obecné informace o fungování v Himaláji. A také jsme sepsali článek [] The post 3 Passes trek v Himaláji first appeared on HoreZdar.

projít na článek

Prodloužení cesty a stromořadí ke kapličce, Louny-Předměstí

Již třetím rokem se můžou obyvatelé Loun a blízkého okolí projít podél ovocného stromořadí zatravněnou cestou k barokní kapličce, která se dříve nazývala „Zeměšská“. Nyní započaly práce na prodloužení této cesty. Cílem je vytvoření nové cesty podél lesa a

projít na článek