PO STOPÁCH TOTALITNÍCH REŽIMŮ

Dne 11. března 2022 se 31 žáků kvarty slánského gymnázia zúčastnilo tematické exkurze v Památníku heydrichiády v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Praze, kde  v roce 1942 zahynulo sedm československých parašutistů, kteří se podíleli na atentátu na Heydricha. V odpoledních hodinách pak studenti kvarty navštívili Muzeum komunismu v centru Prahy.

projít na článek

Po stopách minulosti II. Příběh Prof. Milana Nakonečného

Druhá série projektu Po stopách minulosti, vás ve třech epizodách seznámí se životním příběhem známým českým psychologem, Prof. Milanem Nakonečným. A to od roku 1932, do Sametové revoluce 1989.

projít na článek

Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové

 Čas uplývá, pamětníci vymírají. Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové si bere za úkol zachytit jeden životní příběh poloviční židovky - pamětnice na dobu Protektorátu.

projít na článek

ÚSTR a 3KINO EDUFILM (VZDĚLÁVACÍ CYKLUS)

Orwellův román 1984 možná až mrazivě aktuální ÚSTAV PRO STUDIUM TOTALITNÍCH REŽIMŮ A 3KINO EDUFILM PŘEDSTAVUJÍ NEVŠEDNÍ VZDĚLÁVACÍ CYKLUS 9. dubna 2024 3Kino Art Pasáž Dům U Nováků, Vodičkova 30, Praha 1  Společná tisková zpráva Ústavu pro studium totalit

projít na článek

Poukázky v režimu náhradního plnění

Oslovte nás pro poradenství ohledně nákupu poukázek v režimu náhradního plnění.

projít na článek

Po stopách jizerskohorských sklářů

V polovině května 2017 se po roční rekonstrukci opět otevřelo jediné zachované stavení kdysi významné sklářské osady Kristiánov, Liščí bouda v Jizerských horách. Památkově chráněná roubenka má dlouhou historii. Objekt vznikl společně se sklárnou kolem rok

projít na článek