Podnikání neznamená bohatství

V myslích těch, kdo znají soukromé podnikání jenom z doslechu nebo podle vnějších projevů v těch případech, kdy toto vzkvétá, panuje názor, že je takové podnikání dokonalé zaměstnání vedoucí k bohatství a životu v blahobytu. Každý laik si teoreticky dokáže představit, že podnikatel levně koupí a draho prodá a tím si snadno vydělá. Anebo takový podnikatel zaměstná lidi, kteří pro něj budou pracovat a vytvářet hodnoty, a on výsledky jejich práce jenom prodá, podle svého vlastního uvážení shrábne svůj dost velký podíl a zase má vystaráno. Z takových představ pak komukoliv lehce vyplyne, že je skvělé se soukromému podnikání věnovat. Protože se podnikatel má, a to aniž by ho sekýrovali jeho nadřízení, aniž by musel chodit do práce přesně od – do nebo snášel nějaké jiné nepříjemné nutnosti. Jenže ono to samozřejmě ani zdaleka tak prosté není. Jistě, podnikání funguje v zásadě tak, jak bylo popsáno výše, byznys bývá na podobných principech založen, ale to neznamená, že když je tu obdobné fungování, jsou tu i obdobně jisté vysoké zisky. A často je naopak skutečností to, že si na sebe soukromí podnikatelé aspoň někdy nevydělají a nemají dost. I podnikatelé mohou dělat chyby, a ty se jim pak mohou vymstít i ekonomicky. A i kdyby podnikatelé chyby nedělali, stejně nemusí mít vystaráno, protože se na nich mohou podepsat třeba i notně neblaze i jiní. Odběratelé, obchodní partneři, stát… Podnikatelům se zkrátka také nejednou zkomplikuje život. A jak tito nejednou zkusí, než to potom zase dají do pořádku! A co všechno pro to jenom musí udělat, aby nešli ke dnu! Často si podnikatelé musí i půjčovat, aby své podnikání i sebe udrželi nad vodou. A protože se jen tak někomu nedůvěřuje a peníze se nepůjčují těm, kteří by je nevrátili, musí se prokazovat schopnost splácet, bez které nikomu nepůjčí. A hypotéka bez registru Americká hypotéka je pak půjčkou, u které uspějí podnikatelé nejsnáze. Článek Podnikání neznamená bohatství se nejdříve objevil na Evus.

  • Web: Evus
  • Aktualizace: 26.5.2023
projít na článek

Dovybavení starších obráběcích strojů měřicími sondami

Osazení měřicích sond na starší, již provozované obráběcí stroje není nijak komplikovaný proces. Neznamená přerušení vašeho podnikání, ani nevyžaduje rozsáhlé změny ve vašich zavedených postupech.

projít na článek

Místo podnikání

Hledáte místo adresu sídla místa podnikání? Místo podnikání je termín z Živnostenského zákona. Uvádí se ve vztahu k fyzické osobě podnikateli OSVČ. Adresa místa podnikání je kontaktní adresou pro úřady. Je uvedena v živnostenském rejstříku www.rzp.cz .

projít na článek

Přednáška Symboly bohatství amoci

Archeologický ústav AV ČR, Brno a knihkupectví Academia Vás zvou na přednášku Šimona Ungermana a Šárky KrupičkovéSymboly bohatství a moci: luxusní šperk a výzbroj velkomoravské elity KDE: knihkupectví Academia, Náměstí Svobody 13KDY: středa 12. 12.

projít na článek

Příručka pro podnikaní 2021

Příručka pro podnikání v roce 2021 https://www.komora.cz/prirucka-podnikani-2019/ Článek Příručka pro podnikaní 2021 se nejdříve objevil na Hospodářská komora.

projít na článek

Pozvánka pro české firmy o podnikání v Rakousku

Přemýšlíte o možnostech podnikání vRakousku? Chtěli byste se dozvědět více o zdejším trhu, výhodách, příležitostech či finanční podpoře pro zahraniční firmy? Chtěli byste si osobně popovídat se zástupci rakouské státní agentury na podporu podnikání? Využi

projít na článek