Podpůrná kojící skupinka

6. září u nás v Centru naděje a pomoci proběhla první Podpůrná skupinka pro kojící ženy. Setkání bylo příjemné, v kruhu 5 maminek - setkaly se tu ženy s malými miminky, tak těhotná žena, a maminka s dvouletým chlapečkem. Kdo chtěl, mohl ostatním popovídat svůj „kojící příběh“, ženy si navzájem vyměňovaly zkušenosti s kojením a péčí o miminko. Skupinka byla tematicky zaměřena na nošení, ale věnovaly jsme se hodně i dětskému spánku. Kdo chtěl a potřeboval, mohl si vyzkoušet uvázat kojící úvaz, těhotné mamince jsme poradily s úvazem rebóza šátku. Ženy oceňovaly, že měly možnost si popovídat a získat podporu v rozhodnutí pokračovat v kojení a láskyplné péči o děti. Ve skupince vznikla potřeba se příště věnovat kojení v těhotenství a tandemovému kojení. Takže příští setkání, která proběhne 27. 9., bychom chtěly, alespoň z části, věnovat tomuto tématu. Doufám, že i v budoucnu budou setkání probíhat v takto milém kolektivu a přátelské atmosféře. Děkuji Všem účastnicím a těším se jak na ty, co přišly minule, tak i na nové ženy. Jitka Pokorná, laktační poradkyně a porodní asistentka Více o našich Podpůrných skupinkách zde.

projít na článek

Kojící podprsenka - nadstandard nebo nutnost?

Těhotenství i porod je mimořádná a krásná událost, na kterou pravděpodobně nikdy nezapomene žádná žena. Ale porodem vše nekončí, protože nastupuje další důležitá etapa vývoje vašeho miminka, a tou je kojení. Některé maminky kojit bohužel nemohou, jiné koj

projít na článek

Ukázky na DOD ISŠ Slaný

Ve čtvrtek 18.ledna 2018 se naše skupinka zúčastnila veletrhu vzdělávání v rámci dne otevřených dveří na ISŠ Slaný

projít na článek

Olšinka u Třebichovic

  Bledule jarníDne 12. března 2019 se skupinka studentů francouzského jazyka z třetího ročníku a kvinty zúčastnila přírodovědné výpravy do nedalekých Třebichovic.

projít na článek

Exkurze ESA

Ve čtvrtek 12. 5. se malá skupinka vybraných zeměpisců z různých tříd vydala do pražského Kongresového centra, kde se v těchto dnech konala rozsáhlá mezinárodní konference Living Planet Symposium 2016.

projít na článek

Podpůrná a paliativní péče - dotazník

Lékaře a lékařky oborů klinická onkologie, hemato-onkologie a radiační onkologie prosíme o vyjádření názoru a zkušeností z využívání spolupráce s týmy podpůrné a/nebo paliativní léčby a péče, ambulancemi paliativní medicíny, resp. paliatry. Dotazník byl p

projít na článek