Pohanka a cukrovka

Pohanka je pro zdraví a lidské tělo velmi prospěšná. Je lepší než běžná mouka, jde o ideální potravu pro mozek. Zlepšuje jej a bystří, pomáhá také k lepší paměti. Kromě mnoha jiných pozitivních účinků dobře působí také při léčbě revmatu, cukrovky a glaukomu. Pohanka patří mezi nízkokalorické potraviny, obsahuje velké množství proteinů, aminokyselin, železa, hořčíku, draslíku, vitamínu B1, B6, P, jódu a fosforu.

projít na článek

Jak se léčí těhotenská cukrovka

Těhotenská cukrovka vzniká nedostatečnou produkcí inzulinu ve slinivce břišní, čímž dochází k nadměrné tvorbě glukózy v krvi. Ta přechází do krve plodu, kde je naopak nadměrná produkce inzulinu. Těhotenská cukrovka může být příčinou mnoha komplikací, před

projít na článek

Cukrovka

Cukrovka se řadí k velmi častým onemocněním, které mohou člověka postihnout v jakékoliv fázi života. Člověk se s ní může narodit, může ho začít trápit v dětství, ale i v dospělosti, nebo až ve stáří.

projít na článek

Kaki a cukrovka

Pojem "cukrovka", vycházející z překladu latinského názvu diabetes melittus neboli úplavice cukrová, je v dnešní době bohužel velmi frekventované slovo. Jedná se o nemoc, která představuje jeden z největších zdravotních problémů nejen v České republice, a

projít na článek

Těhotenská cukrovka

Tento speciální typ cukrovky se také označuje jako gestační diabetes mellitus a jak již název napovídá, týká se těhotných žen. Podle některých studií až téměř 20 % žen se s tímto onemocněním v těhotenství setkává.

projít na článek

Diabetes mellitus 1. typu

Diabetes mellitus 1. typu začíná obvykle již v dětském věku, nebo v dospívání. V některých případech může propuknout i u starších pacientů, v takovém případě je pak označována jako pomalu probíhající cukrovka dospělých.

projít na článek