Pokojové květiny do stínu

Nejprve musíme zdůraznit, že v žádném případě nelze květiny pěstovat v zastrčeném tmavém koutě či v místnosti bez denního osvětlení. Všechny rostliny musí mít k životu a správnému růstu dostatek světla, protože světlo dopadající na listy spouští fotosyntézu, která listům umožňuje vyrábět většinu potřebných organických látek. Za tmy se tento proces zastavuje a rostlina si žádnou potravu nevytváří.

projít na článek

Begonie do truhlíku

Begonie patří mezi nejznámější okrasné rostliny. Zdobí okna zevnitř i zvenčí, jelikož to jsou jak pokojové, tak zahradní květiny. Sluší jim to nejen v okenních truhlících, ale i přímo na záhonech. Venkovních begonií je neuvěřitelné množství a každý si můž

projít na článek

Difenbachie

Dieffenbachia je rod tropických rostlin z čeledi Araceae, který se vyznačuje charakteristickými světlými skvrnami na listech. Je známo asi 30 druhů, některé se používají jako pokojové rostliny kvůli jejich toleranci vůči stínu. Nejpěstovanějším druhem je

projít na článek

Zikmund Lucemburský – císař ve stínu husitů

Publikován třetí díl cyklu Boj o českou korunu. The post Zikmund Lucemburský – císař ve stínu husitů appeared first on husitstvi.cz.

projít na článek

Ibišek pokojový

Pokojové ibišky mají atraktivní květy různých barev a tvarů, a tak zcela jistě rozzáří každý kout vaší domácnosti.

projít na článek

Zamiokulkas - žloutnutí listů

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. I když jde o exotickou rostlinu, jeho pěstování není náročné.

projít na článek