V Praze na Smíchovské náplavce se tuto sobotu konal již druhý ročník Polívkování. Na tuto akci jsem se těšila již delší dobu. Poslední dobou na polívkách tak trochu ulítávám, ale přiznám se, že jsem moc netušila, co přesně od toho mám očekávat. Vyrazily jsme tři holky, a i když počasí mohlo byt dopoledne krapet lepší (teplejší), důležité bylo, že nepršelo. Na místo jsme se dostaly chvíli před 11. hodinou. Zaplatily jsme u vstupu menší poplatek (oproti jiný food akcím velmi příjemná cena) a obdržely dáreček v podobě Knorr bujónu a časopisu (Gurmet, Polívkování). Všechny jsme byly také důkladně orazítkovány malou stylovou vařečkou a pak huráá do davu. Musím říct, že na takové akce se opravdu vyplatí chodit dříve, kdy počet návštěvníků není až tak razantní. My jsme si mohly nejprve všechny stánky v klidu obejít, abychom zjistily, kde co nabízí a pak vyrazit znovu na druhé kolo, kde jsme už nabíraly polévky. Místo na sezení nebylo v našem případě problém sehnat. Na co se tedy připravit? Samé kotlíky, hrnce, všude kolem vůně polévek. Na chuť si zde přijde opravdu každý. Milovníci tradiční kuchyně mohli ochutnat vývary, kaldouny, česnečku, kulajdu, pro zastánce té mezinárodní pak polévky francouzské kuchyně, peruánské, maďarské, marocké, asijské a mnoho dalších Moje první volba padla na kachní gulášovou a dále jsme ochutnaly také toskánskou, minestrone, kokosovou s červenou čočkou (vynikající a pro mě opravdu skvělá inspirace), kulajdu, garbure z kapusty s bílými fazolemi a masem z uzených žeber. Líbil se mi také nápad polévky s medvědím česnekem, a i když už na ni nezbylo místo, aspoň jsem si u stánku svazek medvědího česneku koupila, takže čekejte brzo přídavek receptu s touto úžasnou surovinou. Jelikož se současně na protější straně Vltavy konaly farmářské trhy, měla jsem také možnost ochutnat medvědí česnek přímo na topince. Celkově tedy musím říct, že z mého pohledu to bylo velmi příjemně strávené poledne. Během našeho ochutnávání lidí postupně přibývalo, ceny byly opravdu příznivé a porce z mého pohledu vydatné. Příjemným překvapením také bylo, že jste zde nenašli pouze polévky, ale i jiné speciality od sladkého, přes maso až po chleba. Jediné co mě mrzí je to, že nemám bezedný žaludek a tudíž jsem spoustu dobře vypadajících dobrot nemohla ochutnat, ale určitě nejdu naposled a už teď se těším na příští rok (s lepším foťákem)! Článek Polívkování 2016 se nejdříve objevil na Mezi hrnci.
Tak zase po roce jsme vyrazili na jednu super foodakci a to na Polívkování. I letos se konalo na Smíchovské náplavce, kde jste si za menší vstupné (50 Kč) mohli obejít plno stánků, které nabízely, jak už z názvu vyplývá, spoustu a spoustu různých polívek.
Ambulance bude ve dnech 3.2.2016 - 4.2.2016 uzavřena. Děkuji za pochopení
Šestý závod sezóny 2016 se opět koná na tankodromu Pístov u Jihlavy, ve dnech 24. a 25. 9 2016.
projít na článekNové termíny seminářů: 23.9.2016, 7.10.2016, 21.10.2016. Informace zde.
Prodejna v Praze - Svatoplukova 15 bude mít během prosince otevřeno i v sobotu. 03/12/2016: 9:30 - 14:0010/12/2016: 9:30 - 14:0017/12/2016: 9:30 - 14:00 Těšíme se na Vás!
projít na článek