Porod

Při porodu se pochvou dostává z dělohy na svět dítě. Protože je hlavička dítěte při porodu již velmi velká, představuje porod pro pochvu výjimečnou zátěž. Právě proto se používá nástřih hráze. Pochva většiny žen porod přestane bez většího poškození a vrátí se po něm do téměř původního stavu. Porod je proces, jímž se z plodu stává samostatný jedinec. Je úspěšným ukončením těhotenství (u lidí) či březosti (u zvířat). U placentálních savců opouští plod dělohu matky a jsou přerušena spojení mezi mládětem a placentou (pupeční šňůra) i mezi placentou a matkou.

projít na článek

Umělé oplodnění a následný porod

Vlastní dítě nemůže mít v Česku asi 15 % párů. Mnoho z nich se rozhodnou pro umělé oplodnění. V ČR je asi 15 % párů ve fertilním věku, které trápí porucha plodnosti. Neplodnost je považována za nemoc.

projít na článek

Jak vyvolat porod u kočky

Vyvolání porodu u kočky se zpravidla provádí vzhledem ke zdravotním komplikacím u březí kočky. Vyvolání porodu by vždy mělo být provedeno veterinárním lékařem.

projít na článek

Bílý švýcarský ovčák - štěňata -psi - Cena: 20.000 Kč

Chovetelská stanice Gwyneb -Bělásek přijímá rezervace na štěňátka bílého švýcarského ovčáka na tel:737 77 26 51 nebo mail: [email protected] Porod 12.10.2023, štěňata si hrají a dovádějí, jedí sami z misky příkrmy, skotačí... Mají vybarvený krásn

projít na článek

Menopauza a těhotenství: může žena v přechodu otěhotnět?

Už jste možná slyšeli nejeden příběh o tom, jak si žena myslela, že pociťuje klasické příznaky menopauzy, takže předpokládala, že se nachází v přechodu. Jenže po 3 měsících ji čekalo překvapení v podobě neplánovaného těhotenství. Takže místo chystání se n

projít na článek