Poslanecká sněmovna přijala paskvilní zákoník práce

za který by se nemusela stydět ani socialistická vláda. Je to dost velké zklamání nad středopravou vládou Takže zde několik údajů k trhu práce několika číslech myslím si, že je to více než zajímavé a ta čísla ničí některé mýty. ZAMĚSTNANOST: Počet zaměstnanců 5 188 000 Průmysl stavebnictví 1 880 000 Služby 3 166 000 Zemědělství rybářství 131 000 DLE VZDĚLÁNÍ: Základní 218 000 Střední bez maturity 1 675 000 Maturita 1 892 000 Vysokoškolské 1 400 000 Počet zaměstnavatelů 278 434 Dle těchto čísel vyplývá, že cca. 69% zaměstnanců má vzdělání s maturitou a vyšší.. což znamená, že argument: Musíme chránit zaměstnance, neb chudáci nevědí, co chtějí a zaměstnavatelé to zneužívají není pravda nebo docházíme k paradoxu, že čím se zvyšuje vzdělání zaměstnanců, tím, klesá jejich kvalita. Což nevěřím. Struktura vzdělání proto hovoří pro liberální pracovní právo.. Zároveň většina zaměstnanců pracuje ve službách, tedy v oblasti, která je extrémně náročná mnohdy na časovou flexibilitu, na flexibilitu organizace práce, která za současného pracovního práva je těžko dosažitelná Zajímavé je, že zaměstnanci mají zájem o flexibilní práci , ale bude hůř, pokud nápady navrhované z MPSV se dostanou do praxe Dále jsem udělal orientační výpočet počtu úvazků při zrušení dohod o provedení práce. Protože měsíčně na dohody pracuje cca. 600 000 osob v plném limitu, což je cca.25 hodin (aby vydržela dohoda do konce roku) je nutno si klást otázku, kde vezmeme cca. 91 300 zaměstnanců.. No, nechci rýpat, že Článek Poslanecká sněmovna přijala paskvilní zákoník práce se nejdříve objevil na vasemzdy.cz.

projít na článek

Poslanecká sněmovna schválila návrh novely zákoníku práce

.avia-image-container.av-uietqc-078e3d8e1b24d818894a0e8bb771d6b0 .av-image-caption-overlay-center{ color:#ffffff; } The post Poslanecká sněmovna schválila návrh novely zákoníku práce appeared first on UEPA.

projít na článek

Jednání lokalit HÚRAO na MPO s ministrem Síkelou

6. prosince 2022 jsme se jako zástupci obcí 4 vytipovaných lokalit v ČR (Horka, Hrádek, Březový potok a Janoch u Temelína) pro možné umístění hlubinného úložiště radioaktivních odpadů účastnili na pozvání ministra MPO Jozef Síkela jednání o dalším zamýšle

projít na článek

Karel Havlíček: Jak pomoci ekonomice? Vše zjednodušit a nekomplikovat!

Karel Havlíček, předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Nejdůležitější je vše zjednodušit a nekomplikovat. Česká republika má 62 různých strategií. Deset z nich, které vznikly v poslední době, se týká podnikání. To je neštěstí.

projít na článek

Produktivita práce vs. efektivita a jak to souvisí s typem práce

Mnoho lidí se dnes snaží být produktivní, efektivní a kdo ví co ještě. Sami se však klameme v základním významu a výsledcích, které nám to má přinést. Špatný úhel pohledu znamená špatně nastavené KPI a může vaši firmu stát obrovské množství nákladů navíc.

projít na článek

EET třetí a čtvrtá vlna

Sněmovna 13.9.2019 přehlasovala Senát a schválila další rozšíření elektronické evidence tržeb. Co to znamená? EET bude platit pro všechny. Naštěstí existuje jednoduchá EET aplikace zdarma do Vašeho mobilního telefonu. Stačí mít chytrý telefon a nainsta

projít na článek