Postup a recepty na domácí tatarku

Chtěli jste si dát tatarskou omáčku ke svému oblíbenému pokrmu, ale jako naschvál je sklenice v ledničce prázdná? Nevadí, vyrobte si vlastní tatarskou omáčku – a možná už pro ni nikdy nepůjdete do obchodu. Domácí tatarská omáčka je rychlá, levná, a protože použijete jen dobré základní suroviny, nedá se s ní srovnat žádná na trhu nabízená. To samozřejmě platí, pokud budete tatarskou omáčku správně uchovávat, tedy v teplotě 5–10 °C. Při vyšší teplotě totiž tatarka nejen ztrácí své typické chuťové vlastnosti, ale dochází také k rozmnožování nežádoucích mikroorganismů. Nejlépe bude, když ji co nejrychleji spotřebujete, a to do 3 dnů, ale až ochutnáte domácí tatarku, zjistíte, že by to neměl být problém.

projít na článek

Chystáme se pořídit si domácí pekárnu

Domací pekárny jsou beze sporu hitem poslední doby. I my jsme se rozhodli si ji pořídit, ale zatím se rozhodujeme jakou značku a typ. Sledujte náš web Rychlé-recepty.cz, protože se určitě podělíme s naším výběrem a potom i s recepty a zkušenostmi.

projít na článek

Domácí šunka - recepty

Výroba domácí šunky je v podstatě návratem k tradicím minulého století. Připravte si kvalitní domácí šunku a k tomu domácí chléb s vysokým obsahem vlákniny. Na rozdíl od hotových produktů budete přesně vědět, co v šunce je. A hlavně oceníte chuť, která je

projít na článek

Domácí kváskový chléb

Detailní postup jak upéct domácí kváskový chléb rozšířený o praktické rady přímo od zkušeného pekaře. Pokud se má chléb opravdu povést, je potřeba i jistá zručnost, proto věříme, že vám naše rady v pečení dobře poslouží. Suroviny: 150 g žitné mouky na kvá

projít na článek

Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra!

Jednohubky, kanapky a chuťovky jsou oblíbené vánoční a silvestrovské recepty. Nechybí na žádném vánočním stole. Chuťovky se podávají při oslavách [] Příspěvek Recepty na jednohubky, chuťovky a kanapky nejlepší recepty nejen na Silvestra! pochází z Vánočn

projít na článek

Recepty na gulášovou polévku

Gulášová polévka má svůj původ v Uhrách, ale u nás již zcela zdomácněla a lze ji považovat za stabilní složku české kuchyně. Tradiční gulášovka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Typická je svou červenou barvou, výraznou chutí a měla by být dostateč

projít na článek