Postupná úprava zahrady blízko Brna

Pro zákazníky jsme vytvořili koncept úprav zahrady, který postupně realizujeme. Každý rok se upraví část zahrady. Cílem je, dostat na zahradu hodně trvalkových a bylinkových výsadeb  a naopak zmenšit plochy pravidelně sečeného trávníku. Na pozemku se nacházejí již velké vzrostlé keře a převážně ovocné stromy Celkový pohled na velkou travnatou plochu Narušení travnatého drnu Pro realizaci bylo netradičně využito mulčování kartonem. Ten v bezprostřední fázi po výsadbě brání prorůstání trav z narušeného drnu a rovněž drží vlhkost na záhoně Přes karton se dávala vrstva kompostového substrátu Výsadby trvalek jsme pak zamulčovali bezkůrovou světlou štěpkou Hotové výsadby a mulčování Výsadby trvalek tři měsíce po výsadbě – karton brání prorůstání plevele, štěpka drží vlhkost Výsadby po roce s dominující šalvějí a mavuní Zahrada navazuje na les, čemuž odpovídají i výsadby u hranic pozemku Okolo terasy, kde se nedaří udržet tráva, jsme navrhli štěrkovou cestu plynně přecházející do štěrkového záhonu s levandulí, verbenou a hortenziemi Specifickým místem také je dřevníček, kde si majitel pravidelně štípe dřevo do krbu Štěrková cesta se záhony – celkový pohled Kvetoucí levandule a hortenzie se hezky doplňují Verbeny pohledově zakončují terasu Místo pro štípání dřeva bylo zamulčováno štěpkou a odděleno obrubníkem od štěrkové cesty Zimní krása trvalkových záhonů dva roky po výsadbě The post Postupná úprava zahrady blízko Brna appeared first on Zahradní Pomoc.

projít na článek

Sportovní hala Újezd u Brna

Sportovní hala Újezd u Brna montáž sportovního povrchu Taraflex Evolution Článek Sportovní hala Újezd u Brna se nejdříve objevil na Sportovní, bytové a komerční podlahy.

projít na článek

Příprava zahrady na zimu

S příchodem podzimu je čas na zazimování zahrady a její přípravy na období vegetačního klidu. Letošní teplý podzim pracím na zahradě jen přeje, a proto si připomeňme, co vše před příchodem zimy musíme stihnout. The post Příprava zahrady na zimu first appe

projít na článek

Adventní koncert BTM z Brna

V sobotu 26.11.2011 se uskutečnil adventní koncert skupiny BTM z Brna. V neděli 27.11.2011 nám opět posloužili písněmi a představili Brněnskou tiskovou misii.

projít na článek

Střešní zahrady jsou hitem – mohou být zatravněné i ze sukulentů

Stále častěji využíváme služby zahradních architektů. U veřejné či firemní zeleně je to naprostý standard, ale pomalu si i soukromníci zadávají zahrady navrhovat a realizovat na klíč. Pokud plánujete střešní zahradu, mělo by to být samozřejmostí. The post

projít na článek

Zahrady Herink: pokračujeme v realizaci

PB Costruzioni Progettazioni úspěšně pokračuje v realizaci developerského projektu Zahrady Herink.

projít na článek