Arašídové máslo je potravina, která pochází z USA. Tam se dostalo díky Mexičanům. Tento béžový krém husté konzistence, vyrobený pouze z arašídů, je k dostání i v obchodech u nás.
Ingredience - co budete potřebovat na žemlovku s arašídovým máslem a jahodovým džemem 8 velkých plátků bílého toastového chleba 4 velké PL arašídového másla (cca 90 g) 4 velké PL jahodového džemu (cca 110 g) 4 velké PL rozpuštěného másla 250 ml smetany n
projít na článekZ uvedených ingrediencí, které si připravíme, vypracujeme těsto. Na pocukrovaném papíru z něj rozválíme placku, na ní naneseme náplň (ingredience na ni jsou uvedeny samostatně viz níže), kterou připravíme obvyklým způsobem, a zavineme. Před konzumací dopo
Budeme potřebovat vytvořit těsto a to z mouky, másla, šlehačky, dodáme špetku soli, vajíčka. Vytvořené těsto si rozdělíme na 5 částí, z každé části vyválíme kolo a to ještě nakrájíme na dalších 8 částí. Širší část naplníme náplní a vytvoříme rolku. Vložím
projít na článekVypracujeme těsto na mandlové rohlíčky – z mouky, másla, mletých mandlí a moučkového cukru. Když je hotové, necháme v chladu odpočívat. Připravíme si pomoučený vál, na kterém vyválíme válečky, které následně rozkrájíme na menší kousky. Z nich již poté vyt
150 g pomazánkového másla se skyrem 125 g jemného tvarohu 1 lžíce balkánského sýra 1/2 avokáda 5 ředkviček sůl čerstvě mletý barevný pepř Zralé avokádo rozkrojíme a z 1/2 vydlabeme dužinu do misky, rozmačkáme vidličkou.…
projít na článek