Pracuji s plným nasazením (na oko před šéfem)

I v práci si můžeme strávený čas aspoň trochu zpříjemnit a před šéfem vypadat, že jste na roztrhání, přesto že máte hotovo vše a vy nemáte co dělat. Vy si to ale můžete užívat a dokonce se v práci i zabavit, aniž by si toho kdokoliv všiml.   Zavalte se stohy papírů. Pokud je stůl dokonale uklizený, tak to vypadá, že se tam vůbec nepracuje. Takže vytiskněte pár emailů, rozložte je po stole a kolem klávesnice. Pokud šéf náhodou do místnosti vstoupí, začněte se nepořádkem na stole probírat, nebo nějaký papír usilovně čtěte. Nebude přece rušit zaměstnance, který je takto zaneprázdněn svými povinnostmi.   Běžte se projít po firmě. S propiskou v ruce a poznámkovým blokem – navíc pokud do něj budete zírat a předstírat soustředěné čtení, tak nikdo nepojme podezření, že se vlastně flákáte.   Pokud se potřebujete vzdálit z práce mimo budovu, je třeba vše důkladně zamaskovat. Kabát nechte přehozený přes židli, pokud vás bude někdo hledat, usoudí, že nejspíš běháte někde po firmě. Na počítači vypněte spořič obrazovky a monitor úplně vypněte, aby nebylo jasné, jak dlouho jste pryč.   V dnešní době není moc bezpečné brouzdat po internetu v pracovní době. Ale vlastníme smartphony a internet v mobilu, takže pro tyto účely raději použijte svůj telefon. Na ploše počítače mějte připravené nějaké pracovní dokumenty, či rozepsaný text, aby bylo toto počínaní co nejlépe skryto.   Obědvejte u pracovního stolu místo vysedávání v kantýně, nebo bistru. Budete vypadat mimořádně zaneprázdněni a nikoho nenapadne, že se vaše pracovní tempo rovná nule. Při jídle klidně telefonujte, tvařte se ustaraně a opakujte, jak toho máte moc a jak nestíháte, ale že vše bude v termínu i když jste opravdu velmi zaměstnán.   Jsou ale činnosti, které jsou zakázány, protože by bylo hned každému jasné, že se flákáte a nic neděláte. Rozhodně mezi ně patří manikúra a úklid stolu a pracovního místa. Článek Pracuji s plným nasazením (na oko před šéfem) se nejdříve objevil na Dolmen.

  • Web: Dolmen
  • Aktualizace: 11.7.2024
projít na článek

Co nás čeká v roce 2022

S příchodem nového kalendářního roku se s plným nasazením chystáme na to, co nám přinese. Podívejte se do našeho kalendáře! Co nás čeká v roce 2022 viz. Daniela Regalová v Default. Značky: Firemní sdělení.

projít na článek

Na půl cesty

Peníze Český právní řád bohužel není na půlúvazky úplně zařízená. Zaměstnavatelé musí za své podřízené platit stejné zdravotní a sociální pojištění, ať už pracují v týdnu patnáct hodin nebo padesát. Takže samozřejmě z finančního hlediska je rozumnější naj

projít na článek

Meta představila nástroje, které zvýší bezpečnost generativní AI

Projekt Purple Llama, jehož cílem je vytvořit pro vývojáře open source nástroje, které umožní vyhodnotit důvěryhodnost a bezpečnost generativních modelů umělé inteligence ještě před jejich veřejným nasazením, představila Meta.

projít na článek

MEMORIÁL FRANTIŠKA  ŠIKULY  NA  MOŘSKÉM  KAJAKU

V neděli 21.5.2017 se na Brněnské přehradě konal II.ročník Memoriálu Františka Šikuly, hrázného, který s nasazením života zachránil na konci II. světové války hráz přehrady před vyhozením a tím totální devastací lidí i hodnot pod přehradou. Kdo jiný, než

projít na článek

Sportovní soustředění na Baldovci!

Hledáte areál pro vaše soustředění? Chcete si užít služeb uprostřed přírody ale přesto s plným komfortem?

projít na článek