Prastará, ale zdravá slzovka obecná

Slzovka obecná je druhem obiloviny, která je původem z Asie, a na první pohled připomíná známé kroupy. Slzovce se také někdy říká  Jojobovy slzy.  Je jednou z nejdéle pěstovaných obilovin na světě. Slzovka obecná tvořila základ všech pokrmů již ve starověkém Egyptě, v Palestině, anebo Řecku.  Slzovka obecná jsou vlastně semena divoké trávy, která je velmi podobná ječmenu. Slzovka je v mnoha zemích světa pěstována jako pícnina. Její semena se používají k výrobě mouky, zejména v Indii. V Číně se slzovka užívá při přípravě polévek jako u nás kroupy. Tato rostlina je vhodná jako náhrada rýže. Je možné ji přidávat: ·         do kaší ·         do polévek ·         do salátů ·         do zdravotních čajů Slzovka obecná má vynikající účinky na naše zdraví, jako například: ·         Napomáhá při detoxikaci organismu. ·         Podporuje imunitní systém. ·         Podporuje funkci jater. ·         Napomáhá při problémům s pletí, jako je akné. ·         Pomáhá při průjmu a zácpě. ·         Podporuje funkci sleziny. ·         Napomáhá trávení masa a tuků. ·         Má velmi silné čisticí účinky. ·         Odstraňuje celkové zahlenění. ·         Očišťuje organismus od nánosů ze živočišné stravy a tuků. ·         Má schopnost změkčovat a zvláčňovat. ·         Napomáhá uvolňovat zatuhlá ložiska škodlivin z organismu, jako jsou cysty, myomy a různé druhy nádorů. ·         Odstraňuje otoky končetin. ·         Uvolňuje napětí šlach a křeče v končetinách. ·         Posiluje imunitu organismu. ·         Napomáhá při zánětech močového měchýře. ·         Napomáhá při otocích, bolestech svalů a kloubů. ·         Léčí ekzémy, záněty kůže, lupénku růžovku a bércové vředy. ·         Pomáhá odstraňovat bradavice a mateřská znaménka ·         Napomáhá při střevních parazitech a průjmu. ·         Posiluje plíce, obzvláště při kašli a po respiračních nemocněních. Použití slzovky v kuchyni ·         Pražená slzovka s cukrem se konzumuje jako cukrovinka. ·         Pražená a loupaná je vhodná jako burské oříšky. ·         Používá se rovněž jako náhrada jáhel. ·         Slzovku je možné přidávat po troškách při vaření rýže. Přidává se jako příloha společně s rýží, kuskusem, anebo bulgurem. Článek Prastará, ale zdravá slzovka obecná se nejdříve objevil na Eopta.

  • Web: Eopta
  • Aktualizace: 22.5.2023
projít na článek

BÁJE O ODYSSEOVI – PRASTARÁ CESTA ZASVĚCENÍ

Srdečně Vás zveme na přednášku s projekcí BÁJE O ODYSSEOVI – PRASTARÁ CESTA ZASVĚCENÍ, která se uskuteční ve středu 15. května 2013 od 19 hodin v brněnském centru Lectoria Rosicrucianum na Nových sadech 676/4.

projít na článek

Zdravá firma

Naše společnost získala excelentní rating v hodnocení „Zdravá firma“ a byla zařazena mezi TOP 1% finančně nejstabilnějších firem v České republice. Článek Zdravá firma se nejdříve objevil na Amsoft Ostrava.

projít na článek

Jak mít zdravá střeva a doplnit vlákninu

Jak mít zdravá střeva? Zdravá střeva jsou základem našeho celkového zdraví. Obsahují až 500 různých druhů bakterií (škodlivých, ale i prospěšných či dokonce nezbytných) a mají více funkcí, než jenom trávit přijímanou potravu. Střeva jsou hlavním orgánem i

projít na článek

Střevlík kožitý = zdravá půda

Střevlík kožitý vyskytoval se hojně na celém území Evropy. Dnes díky chemikalizaci zemědělství a pěstování monokultur je na ústupu. U nás v sadě se mu daří, říká se: Kde je střevlík, je zdravá půda.

projít na článek

Melk Zdravá výživa, Zlín

Návrh a realizace interiérového vybavení a specializovaného osvětlení.Realizace: 2015 The post Melk Zdravá výživa, Zlín appeared first on FESCHU lighting & design.

projít na článek