Právě rozkvétá posvátná bylina našich babiček. Zázračný všelék dříve zachraňoval životy. Vyrazte na něj!

Bílá drobná bylinka, která svým vzhledem připomíná kopretinu, má léčivé vlastnosti a neměla by chybět v žádné domácnosti. Nejenom že skvěle pomáhá na žaludek, ale současně zklidní pleť a svědčí i vlasům. Znáte heřmánek?

projít na článek

Geniální trik našich babiček proti křečím v nohou. Večer udělaly úplně snadnou věc a fungovalo to skvěle!

Máloco nám dokáže narušit klidný spánek tak, jak nemilé křeče v našich nohou. Pokud jste to někdy zažili, jistě víte, o čem je řeč. Dobrou zprávou je, že máme řešení. Geniální trik našich babiček.

projít na článek

Máte poslední šanci si natrhat zázračný čistič krve. Roste úplně všude, ale v létě už ztratí supersílu

Kopřiva vás sice může při kontaktu nepříjemně popálit, ale její zdravotní přínosy jsou obrovské. Tato bylina se používá už po celá staletí v léčitelství. Právě teď roste všude a má nejsilnější detoxikační schopnosti.

projít na článek

Na tento zdravotní zázrak jsme zapomněli. Přitom u nás roste a našim předkům zachraňoval životy

S největší pravděpodobností jste o tomto stromu a jeho ovoci v životě neslyšeli. Oskeruše přitom roste u nás v Čechách, a její plody jsou považovány za zdravou superpotravinu. Prý ji k nám dovezli staří Římané. Vzácná rostlina je nabitá živinami a vitamín

projít na článek

Bylinky, které zdravým způsobem čistí krev. Tyhle natrhejte! Právě teď a mají ďábelskou sílu

Příroda v těchto dnech rozkvétá a odhaluje nám své skryté půvaby. Nejen, že je na ni ten nekrásnější pohled, ale nabízí nám své vzácné dary. Stačí místo do lékárny zamířit tam. Právě kvete zázrak na čištění krve.

projít na článek

Přezimování muškátů podle našich babiček

Když nastanou první mrazy, mnoho muškátů skončí po své kvetoucí velejízdě na kompostu. Muškáty ale lze bez větší námahy uchovat i přes zimu podle postupu našich babiček.Většina divokých druhů pelargonia (neboli muškát, jak se ji lidově říká) je doma v tep

projít na článek