Představujeme první z organizací pomáhajících přeživším znásilnění v Ukrajině

Право на здоровя (HealthRight International) в Україні provozuje v Užhorodu již druhým měsícem centrum pomáhající lidem přeživším různé druhy válečných zločinů, včetně těch sexuálních. Finanční prostředky od NESEHNUTÍ směřují právě na zajištění pomoci přeživším znásilnění. Těm se tak dostane nejen pomoci psychologů ve formě individuálních i skupinových terapií, ale také lékařské péče a vyšetření, např. v podobě testů na pohlavně přenosné choroby či jejich léčbu. Alarmující zprávy o počtech přeživších znásilnění přicházející z osvobozených ukrajinských oblastí nás vedou k rozšíření naší pomoci, doposud směřované především na pomoc angažované občanské společnosti.Navázaly*i jsme spolupráci se čtyřmi ukrajinskými organizacemi, které podporujeme, aby přeživším mohly zajistit potřebnou zdravotnickou i psychologickou péči.Spolupracující organizace i způsob jejich práce s tímto citlivým a komplexním tématem Vám představíme v následujících dnech.Za finanční podporu, která umožnila tuto pomoc odstartovat děkujeme Vít Samek, Liberální institut a jejich humanitární Operaci Kyseláč. Za finanční podporu děkujeme také Voxpot. Článek Představujeme první z organizací pomáhajících přeživším znásilnění v Ukrajině se nejdříve objevil na Cesta iniciativy.

projít na článek

Slavjanské srdce

NESEHNUTÍ podporuje v Ukrajině organizace, jež se věnují práci s přeživšími znásilnění ve válce. Jednou z nich je i organizace Славянское сердце (Slavjanské srdce) vznikla v roce 2014 ve Slavjansku a od počátku se soustředí na práci s přeživšími válečných

projít na článek

Představujeme bivakovací plachtu DD Hammocks řady PRO

Představujeme Vám naši nejvíc vybavenou bivakovací plachtu řady PRO. 3x3m, dvě hřebenové linie a mnoho dalších funkčních řešení.

projít na článek

Pomáháme Ukrajině

Chtěla bych Vám touto cestou mockrát poděkovat za dar v podobě ložního prádla a koupelnového textilu na náš azylový dům pro uprchlíky z Ukrajiny.  Moc si vážíme Vaší pomoci a máme radost, že existují firmy, jako je ta Vaše, která ráda podá pomocnou ruku. 

projít na článek

Národní asociace pacientských organizací

Stránky Národní asociace pacientských organizací Tvorba webových stránek WordPress

projít na článek

Jak je to s podnikáním neziskových organizací?

Podnikat mohou všechny typy neziskových organizací (tedy nově – od 1. ledna 2014  například i nadace i nadační fondy). Chce-li vaše organizace podnikat, musí si pořídit živnostenské oprávnění. Upozorňujeme na to, že prvky podnikatelské činnosti splňují i

projít na článek