Přezimování rostlin

Zima už je za dveřmi, je tedy nejvyšší čas zazimovat vaši zahrádku, pokud jste tak již neučinili. Každá rostlina však vyžaduje specifický přístup, nemluvě o těch pokojových. V následujících řádcích se dočtete o tom, jak například zazimovat lekníny, fuchsie či ibišky.

projít na článek

Jednoděložné rostliny

Monocotyledonatae jsou jednoděložné rostliny, jde převážně o vytrvalé byliny, jejichž stonky netloustnou. Většina jednoděložných rostlin je zelená, ale naleznou se i odlišní zástupci. Typickým znakem jednoděložných rostlin je pouze jedna děloha, což se ob

projít na článek

Výsadba okrasných rostlin

Výsadbě rostlin bychom měli věnovat značnou pozornost, protože se jedná o krok, který v některých případech bude i na několik let. Výsadbou okrasných rostlin vytváříme své okolí a dáváme zahradě určitý charakter.

projít na článek

Úžasný časosběr masožravých rostlin

Nádherný časosběr od Chrise Fielda, který po 107 dnů zabíral dvěma časosběrnými kamerami několik různých druhů masožravých rostlin.

projít na článek

Množení řízkováním

Řízkování rostlin představuje metodu vegetativního (nepohlavního) rozmnožování pomocí určitých částí rostlin. Jde o nejrozšířenější a osvědčený způsob množení pokojových i venkovních rostlin. Řízkování množením se provádí pomocí bylinných (zelených) nebo

projít na článek

Japonská myrta - přezimování

V současnosti je známo více než 100 druhů myrt. Svůj původ má tato rostlina ve Středomoří, kde ji najdeme růst i ve volné přírodě. Poznáte ji na první pohled, jelikož se jedná o keř vysoký od 3 do 5 metrů s drobnými lístky, které jsou lesklé a velmi tuhé.

projít na článek