PRIMÁNI ZDOLALI VRCHOL SNĚŽKY

 Stalo se tak v pravé poledne ve středu 15.6.2022 po namáhavém výstupu z Horní Malé Úpy, kde primáni trávili týden školy v přírodě. Na školu v přírodě odjelo 31 žáků  v pondělí 13. června 2022 společně se svou třídní učitelkou Štěpánkou Hejmovou, učitelkou zeměpisu Hanou Knížkovou, biologem Pavlem Rubikem a zdravotnicí paní Vránovou. Cílem byla bouda Malá Úpa ve stejnojmenné krkonošské obci. Cestou do cíle jsme se zastavili v Archeoparku Všestary, kde jsme se nejen dozvěděli, jak se žilo v pravěku, ale některé činnosti našich předků jsme si i sami vyzkoušeli.

projít na článek

Klášter bosých karmelitánů

12. a 13. prosince 2019 navštívili, v rámci hodin občanské nauky, primáni a sekundáni Klášter bosých karmelitánů ve Slaném. Pro mnohé z nich to byla první návštěva tak trochu neznámého a tajemného místa.

projít na článek

Maturitní a imatrikulační ples

Ve čtvrtek 18. ledna 2024 proběhl v Národním domě na Vinohradech tradiční imatrikulační a maturitní ples. Maturanti na zahájení plesu zatančili cha-chu a poté již byli imatrikulováni primáni a primánky, čímž byli slavnostně uvedeni do studia na Gymnáziu A

projít na článek

WORKSHOPY MEDIÁLNÍ GRAMOTNOSTI

  Mediální gramotnost, dezinformace, argumentace -  to jsou pojmy, které bychom měli znát. A to nejen teoreticky, ale především s nimi umět pracovat. V úterý 24. ledna 2023 jsme na naší škole přivítali zástupkyni organizace Fak(e)ticky, která měla připra

projít na článek

Kudy na Sněžku 1603 m n. m.: Jakou trasu zvolit na nejvyšší horu ČR?

Sněžka je nejvyšší horou České republiky. Pyšní se výškou 1603 m. n. m. Dostat se až úplně k vrcholu této královny můžete hned několika trasami. Kudy na Sněžku a jakou trasu na nejvyšší horu ČR zvolit? V tomto článku si jednotlivé možnosti přiblížíme.

projít na článek

Zugspitz Arena – neobjevený region na tyrolské straně Zugspitze

Majestátní hora Zugspitze s nadmořskou výškou 2.962 metrů je nejvyšší horou Německa, nicméně přes její vrchol vede hranice s Rakouskou republikou a dá se na ní vyvézt lanovkou z obou stran.

projít na článek