Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky

Vinná réva, to nejsou jen vinice táhnoucí se do dáli. Mít vlastní vinici a z jejích plodů sklípek plný lahodného moku sice není nesplnitelný sen, vyžaduje to však víc námahy a času, než si běžný zahrádkář může dovolit. Náš článek se tedy nebude věnovat zakládání vinice a pěstování vinné révy ve velkém, spíše vám chceme poradit, jak si udělat radost v malém pro začátečníky.

projít na článek

Pěstování vinné révy pro začátečníky

V článku Příprava na pěstování vinné révy pro začátečníky jsme se věnovali výběru vhodné odrůdy, nejlepšího místa pro její pěstování, přípravě půdy, opor a výsadbě samotné rostliny. Největší práce vás ale čeká poté, co se vám réva ujme a začne růst. Násle

projít na článek

Jak na rozmnožování vinné révy řízky

U vinné révy platí stejně jako u ostatních ovocných rostlin, že pro zachování daných vlastností odrůdy je potřeba rozmnožovat rostlinu pomocí její části, tedy řízkováním, nikoliv semenem. Vegetativní množení vinné révy, která dobře zakořeňuje z dřevitých

projít na článek

Kalendář pro vinaře - červenec

Jak si počínat v červenci, abychom měli co nejlepší úrodu vinné révy, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - srpen

Co dělat v srpnu, abychom měli co nejlepší úrodu vinné révy, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek

Kalendář pro vinaře - září

Jak si počínat v září, abychom měli co nejlepší úrodu vinné révy, na to se ptáme odbornice na vinohradnictví a vinařství z České zahradnické akademie Mělník Ludmily Svobodové.

projít na článek