Přispějte prosím a podpořte získání nového exponátu

Staňte se součástí růstu našeho muzea. Na našich sociálních  sítích, Facebook a Instagram, je vás už skoro 2000 sledujících, což je úžasné a pro podporu k získání nového vzácného exponátu do naší péče, by stačilo, kdyby pouze 100 sledujících z vás nám darovalo 200 Kč.  Máme možnost v Rakouské republice zakoupitHOUPACÍ KŘESLO THONET Nr: 12 v originálním stavu, které hledáme několik let. Vzhledem k investicím do oprav nové budovy v Krnově / výstavbě nových expozic, které dodávají historickému nábytku skvělý prostor k vyniknutí / investicím do nových restaurátorských dílen pro renovaci našich exponátů a pro konání Kurzů restaurování pro začátečníky, také samozřejmě pro naše studenty SSPV Renova, z.ú. nám díky těmto důležitým aktivitám chybí nemalá část financí. Začínáme nabízet k prodeji některé méně vzácné exponáty z depozitu, ale přijde nám to kontraproduktivní, tak tedy proto jsme se rozhodli pro tuhle veřejnou žádost. Každý, kdo přispěje, jako fyzická / právnická osoba, bude zapsán u tohoto nového exponátu na LISTINĚ DÁRCŮ a stanete se automaticky Strážcem krásné historie. Chceme o tom všem natočit video, tak nám držte palce, ať se vše povede. Můžete nás podpořit darem v libovolné výši bankovním převodem na účet: 112358111/2010 Pokud chcete finanční dar odečíst ze základu daně, je to samozřejmě možné, pokud přesáhne částku 1000 kč. u fyzické osoby a pokud u právnické osoby přesáhne částku 2000 Kč. jsme nezisková organizace. ZVLÁDNEME TO SPOLEČNĚ ? Děkujeme The post Přispějte prosím a podpořte získání nového exponátu first appeared on MTM gallery Krnov.

projít na článek

Houby v nové přírodovědné expozici Jihočeského muzea

Nová stálá přírodovědná expozice v Jihočeském muzeu je veřejnosti zpřístupněna od 17. 1. 2020. Houby jsou v ní zastoupeny několika desítkami exponátů. K jejímu vzniku významně přispěli členové Mykologického klubu JčM.

projít na článek

Podcasty Jihočeského muzea

Vážení návštěvníci, rádi bychom vás informovali, že jsme v letošním roce připravili novinku v podobě pravidelných podcastů, které přiblíží bohatou činnost naší instituce, chystané i probíhající výstavy, příběhy muzejních exponátů a další aktuální témata.

projít na článek

Myslíme to opravdově!

Aktuální nabídka od regionálního pěstitele Výzkumný a šlechtitelský ústav ovocnářský Holovousy v královéhradeckém supermarketu TERNO. Přijeďte si nakoupit a podpořte s námi pěstitele z našeho regionu.

projít na článek

Restaurování portrétu Marie Terezie z 18. století

Pravidelně informujeme o tom, že Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích sbírkové předměty nejen shromažďuje a vystavuje v rámci výstav, expozic, či exponátu měsíce, ale také je zkoumá a pečuje o ně. Tentokrát vám z našich sbírek představíme obraz Marie T

projít na článek

Den regionálních výrobků

Terno zve příznivce kvalitních potravin z našeho regionu na den regionálních výrobků, který se bude konat v pátek 22. září od 10 do 17 hodin v Ternu Hradec Králové. Podpořte s námi královehradecké výrobce potravin a ochutnejte kulinářské dobroty.

projít na článek