Proč kůže?

Existují dvě skupiny lidí. Ti, kteří mají kůži rádi a berou ji jako luxusní materiál, a ti, kteří ji nemusí a nikdy by si nic z kůže nekoupili. Předpokládám, že když čtete tento článek, tak patříte do první skupiny. :) Proč vyrábím zrovna z kůže? Je to krásný a hlavně přírodní materiál, který je rozhodně trvanlivější než většina syntetických materiálů. Mezi ty podobné kůži patří třeba koženka, která se teď módně nazývá veganská kůže, nebo ekokůže, ale je to pořád koženka. Tak se nenechte opít rohlíkem, když vám to někdo bude nabízet jako kvalitní materiál! :) Kůže je navíc mnohem ekologičtější než ekokůže, jednoduše rozložitelná, takže po ní nezůstane zbytečná ekologická stopa. Kůže je prostě super časem získává svou patinu a čím víc ji používáte, tím je měkčí a krásnější. Většina mých výrobků je hned po vyrobení tuhá, ale když tomu dáte čas, vytvaruje se přesně podle vašich potřeb a způsobu používání. A když ji čas od času namažete balzámem na kůži (je vcelku jedno jakým, hlavně by měl obsahovat včelí vosk a lanolín), tak změkne ještě víc a bude vypadat jako nová drobné oděrky způsobené používáním zmizí. To se prostě se syntetickými materiály nestane! Všechny výrobky dělám ručně. Nepoužívám průmyslové stroje na vysekávání apod., jako někteří větší výrobci. Nedávno jsem viděl video, kde se výrobce chlubil tím, že vše dělá ručně a potom byl záběr na stroj, do kterého vložil plát kůže a z druhé strany vytáhl nařezané opasky na stejnou šířku. Nabízí se otázka kde je hranice mezi ruční prací a strojovou? Přece i roboty ve Škodovce musel nějaký člověk ručně naprogramovat, je to pak ruční práce? :) Nedokážu odhadnout, kolik lidí, co dělá v ČR z kůže, dělá svoje výrobky poctivě a ručně, ale hádám, že to asi velké číslo nebude. Vůbec bych se nebál si u takových lidí objednat koženou tašku, peněženku, obaly na různá zařízení apod., tato investice se vám určitě vrátí a když se budete k výrobku hezky chovat, určitě vám bude dělat radost mnohem déle než jednu či dvě sezony. A ještě vás bude hřát svědomí, že jste podpořili místního výrobce a ne nějakou velkou zahraniční firmu. The post Proč kůže? first appeared on Atelier Blaha.

projít na článek

Svědění kůže na rukou

Příčin svědění kůže na rukou je velké množství, od suché kůže, alergické reakce, hormonálních vlivů až přes nějaká vnitřní onemocnění.

projít na článek

Svědění kůže na hlavě

Svědění kůže zažil každý z nás. Někdy je svědění snášeno hůře než bolest, a také se léčebně hůře ovlivňuje. Intenzivním škrábáním se navíc kůže může rozdrásat a škrábance se mohou zanítit, což ještě zhorší svědivý pocit.

projít na článek

Rakovina kůže pod nehtem

Sluneční záření je hlavní rizikový faktor pro vznik rakoviny kůže. Podezření na ni dokáže zjistit i laik. Rakovina kůže pod nehtem často vypadá jako neohraničené mateřské znaménko, nebo jako špína. Lidé, kteří tuto rakovinu již měli, jsou až devětkrát nác

projít na článek

Příčiny svědění kůže

Svědění kůže zažil každý z nás. Jedná se o velmi nepříjemný pocit, který může být projevem onemocnění. Někdy je svědění snášeno hůře než bolest, a také se léčebně hůře ovlivňuje. Intenzivním škrábáním se navíc kůže může rozdrásat a škrábance se mohou zaní

projít na článek

Svědění kůže

Svědění kůže je velmi nepříjemné a zároveň těžko léčitelné. Obzvláště když ho doprovází vyrážka nebo ekzém.

projít na článek