Proč zvážit Zero Trust

Proč stojí za to zvážit tento moderní bezpečnostní model? Vzhledem k narůstajícímu počtu kybernetických hrozeb a neustále se vyvíjejícím způsobům práce organizací, je vhodné uvažovat o nových a efektivních způsobech zabezpečení dat. Zero Trust je bezpečnostní model, který předpokládá, že každý přístup do sítě, aplikace nebo datového úložiště musí být ověřen a autorizován. Tento model představuje rozdíl oproti tradičnímu bezpečnostnímu modelu, který předpokládá, že uvnitř sítě jsou všichni uživatelé důvěryhodní a mají stejnou úroveň přístupových práv. Zero Trust namísto toho vychází z předpokladu, že každé zařízení uživatele musí být ověřeno, aby získalo přístup, a musí mít jen takové bezpečnostní opatření, které potřebuje ke svým úkonům. Proč je IAM řešení klíčovým prvkem pro jeho úspěšné nasazení? Ověřovat uživatele na různých přístupových úrovních však může být technologicky náročné. Právě správu účtů však výrazně zjednodušují Identity Management (IdM) a Access Management (AM) řešení, na jejichž implementaci se specializujeme. Tyto technologie umožňují organizacím definovat role a odpovědnosti uživatelů, nastavit pravidla pro přístup a zabezpečit citlivá data. A jejich úspěšné zavedení přispívá k přehlednému a komplexnímu modelu Zero Trust. Organizace, které implementují Zero Trust a využívají IdM/AM, získávají mnoho výhod. Pokud jimi vaše firma disponuje, výrazně si usnadní plnění směrnic GDPR a NIS2, které nařizují ochranu citlivých dat a pečlivou autorizaci odpovědných osob. Mezi další výhody patří: snáze detekovatelné a izolovatelné kybernetické útoky,minimalizace rizik úniku dat asnížení nákladů centrálně řízenými přístupy. Součástí úvodní ilustrace je Padlock icons created by Pixel perfect Flaticon The post <strong>Proč zvážit Zero Trust</strong> appeared first on Orchitech.

projít na článek

Co je to strategie nulové důvěry a proč je tak důležitá?  

Kybernetická bezpečnost je jedním z nejnaléhavějších a nejzásadnějších témat pro firmy všech velikostí. Hrozby a útoky se neustále zintenzivňují, a proto je nezbytné, aby organizace měly proaktivní a efektivní přístup k ochraně svých cenných dat a infrast

projít na článek

Kia EV6 zíslaka certifikát Carbon Trust

Emise během celého životního cyklu modelu EV6 na životní prostředí byly stanoveny v souladu s mezinárodně uznávaným standardem PAS 2050.

projít na článek

Změřit, zvážit a prodat

Změřit, zvážit a prodat Bývaly doby, kdy jsme si vystačili s metrem a pravítkem a zboží do krabice jsme dávali tzv. od oka. Doba pokročila a rozmach online nakupování klade velké nároky na rychlost vyskladnění a odeslání zboží

projít na článek

Proč?

The post Proč? first appeared on Nejlepší české vtipy.

projít na článek

Proč si pořídit stolní počítač a ne notebook

Zajímá vás, proč si pořídit stolní počítač? Mnoho lidí dává přednost notebookům, a tak nějak se už zapomíná na staré dobré stolní počítače. Je pravdou, [...] The post Proč si pořídit stolní počítač a ne notebook first appeared on Winseven.cz.

projít na článek