Programování robotů KUKA ve VMK-CZ

Programování robotů KUKA ve VMK Výkonné multifunkční roboty řady KR jsou specializovány na aplikace při manipulaci i s velkými díly. Robot KR dosahuje díky své robustní konstrukci maximální a kontinuální přesnosti opakování. Extrémní rychlostí redukuje doby cyklů – a zvyšuje kvalitu výroby, aniž by jej to vyvedlo z rytmu. Dne 25. 7. – 27. 5. 2021 jsme byli s kolegou Tomášem Mlatcem na školení roboty Kuka ve společnosti Blumenbecker v Bezdečíně u Mladé Boleslavi. Školení probíhalo v přátelské atmosféře se školitelem s mnohaletou praxí robotů Kuka. den proběhlo seznámení se s robotem, nainstalováním software pro komunikaci, nastavení a nahrání do robota, dále byl kladen důraz na bezpečnost robota i budoucí obsluhy den bylo předvedena a vyzkoušena kalibrace robota pomocí kalibrační sady. Poté jsme provedli nastavení zákl. base. Dále jsme napsali na ovládacím panelu robota jednoduchý program pro jízdu robotem dle naprogramovaných souřadnic v ručním i automat. režimu robota. Program jsme reálně odzkoušeli jízdou robota v učebně. den jsme vyzkoušeli a nastudovali deklaraci proměnných pro uživatelská data, dále nastavení interních proměnných a jejich navázání na digitální vstupy/výstupy Níže jsou na ukázku obrázky robota a screeny z programu WorkVisual 6.0 ve kterém se robot konfiguruje. Tímto budeme schopni našim zákazníkům nabízet integraci robotů KUKA do námi dodávaných technologií. Pilotní zakázku jsme získali pro lisovnu plastů FOREZ Sázava. Rozšíříme tím naše portfolio v tomto perspektivním odvětví, doposud společnost VMK-CZ a.s. integrovala zejména roboty ABB a Staubli. Mareš Miroslav, VMK-CZ a.s. The post Programování robotů KUKA ve VMK-CZ appeared first on VMK.

projít na článek

Programování mikrokontrolérů architektury AVR (5)

Pátý díl našeho seriálu o mikrokontrolérech bude zaměřen na všestranně využitelnou periferii nazvanou čítač/časovač a budeme jej, mimo jiné, používat ke generování pulzně-šířkově modulovaného signálu, který umožňuje realizovat regulátor o vysoké účinnosti

projít na článek

Návrh SW

Pro tvorbu software do vyvíjených aplikací má naše firma k dispozici profesionální vývojové prostředky, které zaručují vysokou úroveň technického řešení daného projektu, minimalizují počet chyb, zkracují dobu vývoje a  pomáhají snižovat vývojové náklady.

projít na článek

Programování mikrokontrolérů architektury AVR (6)

Pokud jste již někdy přemýšleli nad jednoduchým způsobem, jak zprovoznit komunikaci mezi mikrokontrolérem a osobním počítačem, pak je tento článek o rozhraní USART přesně pro vás.

projít na článek

Nabízím Lego set 76117 - Souboj robotů Batmana a Poison Ivy: 1 700

K dispozici zcela nový, originálně zabalený set. Krabice 10/10. Cena 1700,- neobsahuje poštovné. Preferuji osobní předání (Roudnice nad Labem). Zaslání možné po domluvě a platbě předem. Při dobírce vyžaduji poštovné předem. ...

projít na článek

Programování mikrokontrolérů architektury AVR (8)

Tento díl nás seznámí s metodou, kterou lze měřit napětí v o mnoho více úrovních, než dvou (logických 0 a 1). Součástí článku bude také stavba jednoduchého voltmetru, který je i sám o sobě užitečnou pomůckou.

projít na článek