Projekt Dětství bez úrazů nelení

Rozhodli jsme se nelenit a začít informovat, učit a motivovat prostřednictvím internetu. Každý týden si pro vás připravíme nový článek, recenzi, video či rozhovor s odborníky. Chceme dosáhnout největší možné informovanosti o prevenci úrazů, a tak jim co nejvíce předcházet. Představíme vám rubriku První pomoc, kde se postupně naučnou formou dozvíte, jak se zachovat při krizových situacích u poraněného dítěte a jak je možné se nehodám vyhnout. Vyzkoušíme také zabezpečovací zařízení pro ty nejmenší děti dostupné na Českém trhu a opíšeme naše zkušenosti. Neopomeneme ani naučná videa. Samozřejmě chceme jít z dobou, a proto nás můžete nyní naleznout i na Facebookových stránkách a sociální sítí Google+. The post Projekt Dětství bez úrazů nelení appeared first on Dětství bez úrazů.

projít na článek

Informujte se!

V tomto videu naleznete krátký sestřih nejčastějších nehod v domácnosti i mimo ní. Statistiky nám připomínají důležitost této problematiky. The post Informujte se! appeared first on Dětství bez úrazů.

projít na článek

Video: Dej si pozor na pády!

Nestíháte umýt nádobí? Potřebujete tři, čtyři minutky na dokončení úklidu? Pusťte svým ratolestím naučné video o tom, jak na sebe dávat pozor, a tak se vyhnout ošklivým pádům. The post Video: Dej si pozor na pády! appeared first on Dětství bez úrazů.

projít na článek

VIDEO: Lezl jsem na elektrický stožár

Otevřená zpověď mladého muže, který za lezení na stožár vysokého napětí zaplatil vysokou cenu. Video obsahuje reálné a drastické záběry. The post VIDEO: Lezl jsem na elektrický stožár appeared first on Dětství bez úrazů.

projít na článek

Naražená žebra

Poranění žeber vznikají většinou následkem dopravních, sportovních a pracovních úrazů a kriminálních činů. Dělíme je na poranění otevřená a zavřená. K úrazu dojde na základě mechanického tlaku. Vždy jde o velmi bolestivé zranění.

projít na článek

Zrezivělé dětství

Spolek Storytelling CZ uvádí vypravěčskou inscenaci složenou ze skutečných příběhů dětí politických vězňů 50. let. Může dětství zrezivět? Pokud ze dne na den zmizí z našeho života milovaná bytost, pak se strojek v hodinkách dětství zasekne a všech

projít na článek