Prostatitidě je lepší předcházet

Prostatitida je zánětlivé onemocnění, jehož průběh může být akutní či chronický. Nebezpečnější je chronická forma z toho důvodu, že dotyčný pacient nemá tak plně pod kontrolou svůj životní styl. Tito lidé se zpravidla nechají vláčet mnoha špatnými životními rozhodnutími a doplácí zejména na nedostatečnou informovanost o tom, co provádí. Zajímejte se více o to, co jíte – víte, ono je velmi snadné zaběhnout do supermarketu pro patnáct deka salámu, tři rohlíky a lahvové pivo. Schroustáte to ještě v autě, ve stresu, i když to pivo si samozřejmě vypijete až po jízdě. Zasytíte se, a jste „happy“. Takto bohužel žije většina mužů, a pak se diví, že mají zdravotní problémy. Uvědomte si jednu věc, v životě je zásadní prevence a práce na sobě. Jít k lékaři, aby za nás vyřešil to, co sami zanedbáváme, je tak trochu cynismus. Musíte na to jít jinak. Zdravá výživa se prodává už skoro na každém rohu – co by za to dali lidé v devadesátých letech, tehdy bylo pět takto zaměřených prodejen v celé republice, zatímco dnes jsou tu desítky e-shopů a stovky kamenných prodejen. Nakupujte potraviny tam a čerpejte odtud (i odjinud) informace, jak se správně stravovat. Stres – zdravé a výživné jídlo vám nebude nic platné, pokud budete podléhat stresu. S tím musíte razantně zatočit a vytrhnout pomyslný plevel i s kořeny, jinak poroste znovu. Vypomáhejte si při tom adaptogeny – bylinkami, které udržují hormonální rovnováhu, a tím také napomáhají správně zužitkovat potravu a detoxikovat tělo od různých jedů. Patří sem například Maca peruánská, Shatavari, Ženšen nebo Ashwagandha. Sex – možná se to bude zdát naivní, ale prostata také potřebuje být aktivní, stejně jako svaly ve vašem těle, které zatěžujete pohybem a sportem. Svaly vám jinak ochabnou a prostata také na tom nebude nejlépe. Kdo se domnívá, že sex (nebo masturbace) dvakrát týdně je v normě, měl by se nad sebou zamyslet, protože přirozený je sex (anebo alespoň ejakulace při masturbaci) každý den, nebo dokonce několikrát denně. Článek Prostatitidě je lepší předcházet se nejdříve objevil na Eleste.

  • Web: Eleste
  • Aktualizace: 18.5.2024
projít na článek

Nejčastější problémy s externím diskem

V tomto článku se dozvíte, co dělat, když nejde načíst externí disk, čím to může být způsobeno a jak těmto problémům předcházet.

projít na článek

Cestovní lékárnička

Ačkoli je každý z nás vybaven pudem sebezáchovy a je přirozené, že se nehodám, úrazům a neštěstím budeme vždy snažit spíš předcházet, někdy zkrátka mohou nastat situace, kdy i bez ohledu na míru našeho snažení bude ohroženo něčí zdraví nebo dokonce život.

projít na článek

Dřevomorka v domě: Jak nepodcenit výběr a na co se zaměřit při nákupu stavebního dřeva

Dřevomorka je jedním z častých a nebezpečných škůdců dřeva. Již při nákupu dřeva můžete předcházet případným problémům s těmito škůdci a to výběrem správného dodavatele dřeva pro Vaši stavbu či projekt. 

projít na článek

Video: Krade vám konkurence zákazníky, i když je jejich zboží a práce horší? Udělejte toto

Možná vás to štve taky: Máte lepší zboží a děláte lepší práci, než vaše konkurence, ale z nějakého záhadného důvodu vybírají zákazníci spíš to jejich. Co s tím? Zkuste tento postup… Možná vás to štve taky: Máte lepší zboží a děláte lepší práci, než vaše

projít na článek