První letošní sekání trávy se blíží

Je to tak, venku to sice stále vypadá spíše na zimu nebo podzim, než-li jaro, a že starosti se sekáním trávy jsou ještě na hony vzdálené, ale opak je pravdou. Máme asi tak ještě měsíc čas, než přijde čas vytáhnout z garáží a ze stodol sekačky na trávu, pořádně je oprášit, promazat a připravit na letošní první ostré sekání jarní trávy. Již v průběhu dubna může nový trávník narůst do délky mezi 5-20 cm a je tak čas na jeho první seříznutí, než tráva přeroste. Výhodou raného sekání, ještě relativně nízké, trávy je fakt, že nám díky tomuto řezu tráva zhoustne a „nevyčerpá se“. Přesný termín prvního sekání nelze moc dobře obecně určit, protože závisí na několika faktorech: podle nástupu jara tj. jak dlouho nová tráva roste podle výšky..má-li letošní trávník kolem 10 cm, můžeme jej klidně z ⅓ seseknout podle nadmořské výšky  v nížinách, v teplejších a vlhčích oblastech  tráva naroste rychleji podle typu trávy, louku necháme růst samozřejmě déle, většinou se čeká až na první odkvět, naopak „anglický trávník“ můžeme zastřihovat (vždy ostrou kosou či sekačkou) již od několika málo centimetrů Čerstvě posekaný trávník je více náchylný na vysychání, takže jej, při nedostatku deště, doporučujeme pravidelně zalévat, rozumně přihnojovat a přisypávat pískem. Potřebujete-li se sekáním trávy pomoci, pozvěte si nás a trávník vám za rozumnou cenu posekáme.The post První letošní sekání trávy se blíží first appeared on Travos.cz.

projít na článek

Rosické eNoviny: Už tento víkend

Blíží se to, blíží! Začínáme v pátek. Chcete vědět víc? Tak se mrkněte sem.

projít na článek

Hasičský ples se blíží...

Jak je vidět z přiložené tabulky, vstupenky na letošní hasičský ples jsou již téměř vyprodány. Místa jsou však ještě ve foyer, takže kdo bude mít zájem, může si zakoupit místenku s večeří i tam.

projít na článek

Pár informací k podzimnímu svozu biodpadu

Důležitá zpráva pro majitele nádob na bioodpad: Letošní poslední svoz se uskuteční 23. října 2019 . V příštím roce bude obnoven od dubna. Město Rožnov opět plánuje svoz bioodpadu ve velkoobjemových kontejnerech na svoz větví, hlíny, trávy, listí apod.

projít na článek

Vystoupení na schodech

Konec školního roku se blíží a s ním již tradiční závod štafet a Vystoupení na schodech. Letošní ročník Vystoupení na schodech proběhne dne 28. 6. od 9:00 a 17:00 na školním hřišti. Všechny srdečně zveme! The post Vystoupení na schodech appea

projít na článek

Svitavský deník - Tým SK se blíží k ligovému prvenství

Celý článek i fotky najdete zde: http://svitavsky.denik.cz/ostatni_region/tym-sk-se-blizi-k-ligovemu-prvenstvi20110617.html

projít na článek