První příkrmy a můj způsob práce

První příkrmy a můj způsob práce Jak je to s kojením, odstavováním dítěte a se začátkem prvních příkrmů?Jak často kojit když začínáme s ochutnáváním potravin?Kdy je dobré dávat obilninové kaše a kdy zeleninu?Jaké používat tuky a od kdy maso? Jde to i bez masa?Odpovědi naleznete v ebooku, na přednášce nebo na osobní konzultaci. Mé pohádkové začátky s příkrmy Inspiraci ke zdravé stravě nemusíme hledat v nudné literatuře ani se nechat vědecky přesvědčit, ale stačí vrátit se k jednoduchosti a zdravému selskému rozumu.Jak to asi dělali naši předkové, když neměli hotové skleničky s příkrmy pro naše dětičky.Zvědavost je totiž lepší než fakta a složité tabulky nutričních hodnot, které stejně neumíme prakticky využít. Mě stačil impuls z pohádky Lotrando a Zubejda. A věta paní Konvalinkové: „Je to jen jáhelná kaše, kdo chce nášup?“ Začala jsem se zajímat, co že to ty jáhly vlastně jsou a jak to chutná. Tím začala zase moje pohádka „Jak dostat jáhly na talíř“ a od té doby jsou tam již celou řádku let a to pravidelně.Takhle nějak vás naučím krok za krokem pracovat s novými potravinami, které jsou základem pestré stravy nejen pro vaše děti, ale i pro vás. První příkrmy nás postaví k plotně a je to tak správně Je standardní, že v našich podmínkách žena začíná pravidelně vařit, až s prvními příkrmy svého dítěte. Než máme děti, stravujeme se tak nějak… a každý si odpovězte jak. S dětmi je najednou vše jinak. Chceme pro ně to nejlepší a hlavně zdraví. A zde začíná cesta za zdravou stravou a zdravím, jako takovým.Možná si pod termínem „Zdravá strava“ představujete konkrétní výživový směr, který se vám zdá složitý a neuchopitelný. Informací je mnoho a vy tak začínáte 50x a stále poprvé. Jenže teď máte dítě a chcete, aby jedlo zdravě. Chcete to dělat konečně správně, jenže nevíte, co správně vlastně je, když se všude píše něco jiného. Třeba se to u vás odehrává podobně jako kdysi u nás.U plotny jsem stála celé dny a snažila se vařit synovi zdravě. Opakoval se starý scénář upocené maminky v kuchyni. Vařila jsem zvlášť dětem, a snažila se, aby i ta „zdravá – u nás ještě ke všemu bezlepková, strava“ vypadala „normálně“.Pro každého rodiče je demotivující a nikam nevedoucí patlat půl dne dokonalé mrkvové pyré a sám se odbývat rohlíkem, neboť již nic jiného nestíháte.Tápala jsem v knihách, protože internet jsem naštěstí neměla k dispozici. Díky tomu jsem získala ucelené informace, praxi v plánování jídel a objevila jednoduchost.Pochopila jsem, že první příkrmy v podobě, jak je známe, nemusí vyhovovat všem dětem stejně. Je mnoho možností jak nabídnout stravu dětem, neboť i první příkrmy mají své módní vlny a jen čas ukáže, zda to či ono bylo správně.A právě proto své 20 leté prověřené zkušenosti předávám dál.Osobně vnímám, že z dlouhodobého hlediska strava musí být snadná na přípravu a v kuchyni nás to musí bavit. Jak na to jinak, vám ráda předám na přednášce nebo při individuální konzultaci.Pojďte se naučit jednoduchý způsob přípravy pokrmů pro vaše dítě i pro vás. Ušetříte čas, nervy a ještě vás to bude bavit.Těším se na vás Martina Blog Ebook Podpořím i vás Další články k tématu První příkrmy a můj způsob práce Jak na první příkrmy? Hotovky nebo budeme vařit? Článek První příkrmy a můj způsob práce se nejdříve objevil na Martina Kučerová.

projít na článek

Kurzy pro veřejnost

Kurzy pro veřejnost Již 12 let pořádám vlastní kurzy vaření a seznamuji jednotlivce i širokou veřejnost s Pestrou stra

projít na článek

Praktický kurz vaření

Praktický kurz vaření 17. 6. 2023 od 10- 14h. Praha 9

projít na článek

Laktační poradenství a můj způsob práce

Laktační poradenství a můj způsob práce Co ode mě můžete v laktačním poradenství očekávat?

projít na článek

_VZOR BLOGOVÉHO ČLÁNKU

_VZOR BLOGOVÉHO ČLÁNKU Nadpis 2 subtitle 2

projít na článek